top of page

3 ani la Raliul Breslau cu același set de anvelope Giti

Ținut în fiecare an în Polonia și descris ca fiind "Dakarul Europei", cursa de la Breslau este recunoscută ca fiind una dintre cele mai extreme competiții off-road, unde echipele trebuie să străbată cei 1300 km cross-country, cu porțiuni extrem de dificil de parcurs.

Echipa olandeză HOLTEN a participat cu două vehicule în categoria Camioane Extreme, ambele camioane participând cu anvelopele 14.00 R20 Giti GAO897 Off Road în dotare.


Modelul Mercedes 1622 cu 800 cai putere și-a asigurat un binemeritat loc 7 din 17 în Raliul Breslau 2022, completând raliul al treilea an consecutiv pe același set de anvelope.

Hans Van Geest, șoferul camionului Mercedes a spus: "Am condus timp de trei ani cu acest singur set de anvelope. Este de necrezut că pe teren accidentat, cu multe pietre, crengi, rădăcini și denivelări care pot duce anvelopele la peste 2 metri în aer, nu am avut niciodată pană."

Modelul Scania 4x4 630 al echipei a început bine, completând calificările și primele runde înainte să îi cedeze arborele de transmisie spate la sfârșitul etapei a patra. Din păcate acest lucru a însemnat ratarea etapei de noapte, totuși au reușit să facă reparații înainte de etapa finală pentru a termina cursa.

Guido Vredenberg, navigatorul Scania a adăugat: "Anvelopele și suspensiile sunt cele mai importante lucruri într-un raliu ca acesta, unde ai nevoie ca anvelopa să fie pe sol și să ofere aderență. Dacă nu ai anvelope solide sau dacă nu ai aderență, poți avea și 1000 de cai putere, dar nu poți face nimic cu ei."


Maikel Follon, inginer tehnic de teren pentru Giti Tire a concluzionat: "Acesta este testul suprem pentru anvelopele noastre, dacă se descurcă aici, poți avea încredere în ele oriunde. [...] Putem vedea ce tipuri de presiuni și temperaturi pot suporta anvelopele noastre și cum funcționează în acel moment. Toate aceste informații sunt apoi folosite de echipele noastre din întreaga lume, inclusiv de Centrul nostru european de cercetare și dezvoltare din Hanovra, Germania, în timp ce dezvoltă următoarea generație de anvelope de zi cu zi pentru mașini și camioane."




コメント


bottom of page