top of page

Alegerea intre anvelopele premium si anvelopele economice

Updated: Feb 7, 2022


Anvelope premium sau economice


Cand incepeti sa cautati anvelope auto, veti descoperi rapid ca preturile acesora sunt defalcate, avand diferente mari intre ele. Din fericire, nu este prea dificil sa stabilim ce inseamna fiecare categorie sau clasa pentru anvelopa in cauza.


Luam anvelopele premium si anvelopele economice, de exemplu. Diferentele dintre aceste clase de anvelope sunt in primul rand in nume, dar exista multe alte elemente care le separa unele de altele.


Avand in vedere acest lucru, care sunt avantajele acestor clase de anvelope si cum poti sti care se potriveste cel mai bine masinii tale?


Anvelope economice: argumentr pro si contra


Daca doriti sa economisiti bani pentru intretinerea masinii, anvelopele economice pot parea cele mai potrivite pentru bugetul dumneavoastra. Totusi nu realizati o achizitie prea repede.


Cand doriti sa achizitionati un set nou de anvelope, veti dori sa va asigurati ca acestea au indicii de sarcina si viteza corespunzatori cu masina. Compatibilitatea este esentiala. De asemenea, veti dori sa va asigurati ca noile anvelope se potrivest pentru masina dumneavoastra in functie de stilul de conducere.


Anvelopele economice sunt deosebit de accesibile. Acestea fiind spuse, ele nu se potrivesc bine cu masinile care petrec mult timp in mers. In mod similar, anvelopele economice nu faciliteaza conducerea foarte dinamica.


Cand sunt anvelopele economice cele mai potrivite?


Daca circulati zilnic prin oras sau va plimbati ocazional cu masina, atunci aceste anvelope sunt recomandate pentru a fi montate pe masina. Luati in considerare, la achizitionarea unui set nou de anvelope economice, marci de anvelope precum:




Anvelope Sailun

Anvelope premium: avantaje si dezavantaje


La celalalt capat al spectrului de anvelope, veti gasi anvelope premium. Aceste anvelope sunt concepute pentru a va oferi o experienta de conducere lina si constanta cu un pret corespunzator. Daca sunteti in cautarea unor anvelope pentru a sustine un motor puternic sau pentru a facilita un stil de conducere mai agresiv, atunci acestea sunt anvelopele cu care doriti sa lucrati.


Unele dintre cele mai bune anvelope premium de pe piata sunt:




Anvelope Nexen

Anvelopele premium sunt supuse unor cercetari si dezvoltari riguroase. Dupa ce au fost produse, producatorii le vor dubla sau tripla pentru a se asigura ca vor permite masinilor de toate marcile sa ramana in siguranta pe orice tip de suprafata. Veti gasi frecvent modele unice de rulare pe anvelopele premium, de exemplu, deoarece producatorii vor fi profitat de ocazie pentru a experimenta optiunile lor.


Dupa cum am mentionat, anvelopele premium sunt departe de a fi ieftine. Va trebui sa faceti o investitie consistenta pentru un set de anvelope de ultima generatie fabricate de producatorii din industrie.


Acestea fiin spuse, veti obtine o multime de beneficii. Soferii carora le plac vehiculele mari, off-road-ul sau siguranta care vine cu banda de rulare unica vor trece cu vederea un pret ridicat in favoarea beneficiilor unei anvelope premium.


Cum sa alegi o clasa de anvelope


Chiar si cu avantajele si dezavantajele evidentiate, poate fi dificil sa stii ce tip de anvelopa ti se potriveste cel mai bine. Veti putea gasi anvelope de vara, anvelope de iarna si anvelope all seaosn atat in clasa economica, cat si in clasa premium. Deci trebuie sa stii cum sa te descurci in alegerea anvelopelor potrivite pentru tine.


Daca petreceti o cantitate semnificativa de timp parcurgand multi kilometri, veti economisi bani si stres cu un set de anvelope premium. Comparativ, daca conduceti mai mult in oras decat conduceti in afara lui si numarul de kilometri parcursi este mai redus, atunci anvelopele economice pot fi o alegere inspirata.


Merita achizitionarea de anvelope scumpe?


Un set de anvelope premium va vor ajuta sa parcurgeti un numar mai mare de kilometri. Dar preturile celor mai bune anvelope ale multor producatori poate fi ridicat. Nu este mai usor sa cumperi mai multe seturi de anvelope economice in loc de un set premium?


Raspunsul depinde aproape in totalitate de tine. Daca doriti sa investiti intr-un set de anvelope de lunga durata, anvelopele premium vor rezista mai mult decat anvelopele economife. Veti reusi sa faceti excursii mai lungi si sa explorati limitele masinii.


Cu toate acestea, daca nu credeti ca veti conduce mult sau daca doriti sa economisiti bani pei moment, atunci anvelopele economice se potr potrivi mai bine. Atunci cand achizitionati anvelope, luati in considerare circumstantele si preferintele dumneavoastra.


Gasiti anvelope economice cat si anvelope premium accesand site-ul www.janta.ro




Comments


bottom of page