top of page

Anvelopa de vară ultra performantă GT Radial SportActive 2 apreciată în cel mai recent test EVO

Updated: Feb 7, 2022


Anvelopele de vară, ultra performante, GT Radial SportActive 2 au performat remarcabil în cel mai recent test desfășurat de publicația EVO, pneurile GT Radial securizând prima poziție în probele de rezistență la acvaplanare atât în linie dreaptă cât și în curbe, în final ocupând a șasea poziție în clasamentul general, devansând modelele rivale cu nume sonore.

Toate pneurile participante cu dimensiunea 225/40Z R18, au fost testate cu ajutorul unui Audi S3, dotat tracțiune integrală de tip Haldex.

Rezistența la rulare și manevrabilitatea au fost evaluate riguros în ture consecutive cronometrate, precum și aderența pe carosabil ud și uscat.

Față de predecesorul său, GT Radial SportActive 2 oferă îmbunătățiri în materie de performanțe: optimizarea frânării pe carosabil ud și o optimizare cu 15% și a manevrabilității pe carosabil ud cu 10%, minimizând riscul de acvaplanare.


Cea mai recentă generație a modelului SportActive, oferă un randament kilometric extins cu 5% față de modelul anterior, și o diminuare a zgomotului înregistrat în rulare, nivelul maxim atins fiind de doar 69 dB.

În conformitate cu normele și reglementările UE în vigoare, GT Radial SportActive 2 a reușit să se încadreze la clasa A în materie de aderență pe carosabil ud, performanță egalată de toate dimensiunile disponibile.



Proiectarea și fabricarea pneurilor SportActive 2 are loc în Centrul European de cercetare și dezvoltare Giti Tire din Hanovra, Germania, pneul ultra performant de vară fiind produs într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 16 și 20 de inci, cu lățimi de până la 255 mm și indici de viteză V, W, Y.



7 views0 comments

Comments


bottom of page