top of page

Anvelope mai performante datorită roșiilor


Mai multe instituții de cercetare din Japonia, împreună cu Sumitomo Rubber Industries Ltd., grupul din care face parte și marca 𝗙𝗔𝗟𝗞𝗘𝗡, au dezvoltat un proces revoluționar care folosește și mai mult din potențialul resurselor de cauciuc natural pentru a îmbunătății versiuni viitoare de anvelope.


Cercetătorii au identificat o parte din enzimele “active” care joacă un rol important în gestionarea lungimii lanțului polimeric din cauciucul natural și au observat că au structuri similare cu enzimele tomatelor și că aparțin aceluiași grup de enzime.


Cu aceste cunoștințe, cercetătorii au reușit să identifice un segment al lanțurilor polimerice din cauciuc natural care influențează lungimea lanțului și să îl înlocuiască cu un segment din structura tomatelor. Această recombinare a enzimelor are ca rezultat o biomoleculă care are proprietăți superioare cauciucului natural, proprietăți de care pot profita inginerii din industria anvelopelor pentru a optimiza anvelopele.


Astfel, cu ajutorul 𝗦𝘂𝗺𝗶𝘁𝗼𝗺𝗼 𝗥𝘂𝗯𝗯𝗲𝗿 𝗜𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝘀 𝗟𝘁𝗱. se fac pași mari spre un viitor în care resursele de cauciuc natural să fie folosite și mai eficient, pentru obținerea unor proprietăți superioare celor obținute în prezent, cu impact și mai redus asupra mediului.

7 views0 comments

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page