top of page

Ar trebui sa va faceti griji cu privire la dungile colorate de pe anvelope?




Daca ati mai vazut dungi colorate pe anvelope, s-ar putea sa va fi intrebat ce rol au acestea. Inseamna ceva important? Ar trebui sa le acordati atentie?


Raspunsul scurt este ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la dungile colorate de pe anvelope. de fapt, ele sunt singura parte a anvelopei pe care nu trebuie sa o inspectati cu adevarat. Dungile sunt destinate doar producatorilor de anvelope.


Profesionalismul este important pe tot parcursul procesului de productie si distibutie a anvelopelor. In fiecare zi, fabricile de anvelope produc mii de foi de rulare si de aici a aparut necesitatea unui sistem adecvat de marcare. A fost dezvoltat pentru a ajuta producatorii si distribuitorii sa evite greselile costisitoare. Practic, astfel de dungi colorate sunt coduri alfanumerice care indica cu precizie diverse caracteristici ale unui anumit model de anvelopa, precum dimensiunea, tipul si alti parametri ai anvelopei.


Ce informatii sunt indicate de dungi?


Dungile sunt importante doar din punctul de vedere al fabricii. Acestea faciliteaza munca profesionistilor in anvelope si a angajatilor din fabrica. Utilizatorii obisnuiti de masini nu trebuie sa isi faca griji cu privire la semnificatia lor.


Simblurile, dungile sau liniile sunt asociate cu o anumita instalatie in care a fost produsa anvelopa. Se poate intampla ca acelasi model de acceasi dimensiune sa fie marcat cu dungi de culoare diferita, asa ca nu va faceti griji daca dupa ce primiti comanda va dati seama ca una dintre anvelope are un marcaj de culoare diferit fata de altele. Dungile dispar dupa cateva zile e la utilizarea anvelopei.


Care este semnificatia punctelor marcate pe anvelope?


De asemenea, punctele colorate de pe partea laterala a benzii de rulare sunt importante doar pentru producatori, la fel ca in cazul dungilor. In funcie de producatorul respectiv, acestia pot informa de exemplu despre:


1. Deflexiunea maxima a fortei radiale variabile (punctul rosu pentru anvelopele Bridgestone).

2. Pozitia supapei- aceasta este informatia de montare care apare adesea intr-o forma de acord intre producatorul de anvelope si producatorul de masini care achizitioneaza un lot mai mare de produs pentru modelul lor de masina.

3. Testele de calitate trecute cu succes (punct alb cu un centru negru).


Va rugam sa retineti ca punctele de aceeasi culoare pot avea semnificatii complet diferite pentru diferiti furnizori. Semnificatia acestor puncte este variabila, in functie de producator si chiar in acadrul aceleiasi marci, dar pentru modele diferite.


Gasiti anvelope pentru orice sezon si pentru toate dimensiunile accesand site-ul www.janta.ro



תגובות


bottom of page