top of page

AUTO BILD: cele mai bune anvelope de vară - 225/45R18

Updated: Mar 15, 2023


Pentru cel mai mare test al anvelopelor de vară din 2023, renumita publicație auto din Germania a ales dimensiunea 225/45R18 și 50 dintre cele mai cunoscute modele de pe piața europeană.


În prima fază de testare, cele 50 de anvelope au fost supuse la frânarea de urgență de la 100km, atât pe carosabil umed, cât și pe carosabil uscat. Doar primele 20 de modele au promovat în etapele următoare, iar 10 modele au fost considerate necorespunzătoare, datorită distanțelor de frânare prea mari.

 

Podiumul testului a fost ocupat de anvelopele Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, pe locul 1, anvelopele Michelin Pilot Sport 5, pe locul 2, și anvelopele Continental PremiumContact 7, pe locul 3.


Deși cele trei branduri premium au avut printre cele mai scumpe produse, acestea au livrat performanțe pe măsură și au fost notate de către AUTO BILD ca fiind produse "EXEMPLARE".

 

Surpriza clasamentului a fost GT RADIAL SportActive 2, o opțiune cu până la 30% mai accesibilă, care s-a clasat pe locul 4 și a primit primul calificativ "BUN".


Anvelopa a fost apreciată pentru raportul calitate-preț excelent, răspunsul precis pe carosabil uscat, rezistența la acvaplanare și performanțele de excepție pe carosabil umed, fiind notată mult mai bine decât produse mai scumpe din gama premium, precum Bridgestone Turanza 6, Pirelli P Zero PZ4, Hankook Ventus S1 evo 3, Dunlop Sport Maxx RT 2 sau Falken Azenis FK520.

 

KUMHO Ecsta PS71 a fost alt pneu "BUN" care oferă un raport calitate/preț imbatabil, împărțind locul 5 cu două produse care sunt cu cel putin 20% mai scumpe: Dunlop Sport Maxx RT 2 și Bridgestone Turanza 6.

Falken Azenis FK520, Sava Intense UHP 2 și Fulda SportControl 2 închid acest TOP 10. Puteți consulta testul complet pe pagina oficială AUTOBILD.DE

תגובות


bottom of page