top of page

Cele mai bune anvelope de iarnă

Updated: Feb 1


Cele mai bune anvelope de iarnă

Concepute pentru a oferi o aderență mai bună la carosabil în condiții meteo dificile, precum cele din sezonul rece, anvelopele de iarnă reprezintă opțiunea corectă a șoferilor. Cu ajutorul acestor cauciucuri se reduce enorm riscul de apariție a accidentelor nedorite, provocate din cauza carosabilului alunecos și imprevizibil. În plus, nu trebuie uitat faptul că utilizarea pneurilor de iarnă este obligatorie potrivit legislației din România, iar șoferii care nu se conformează acestei directive ar putea să plătească amenzi usturătoare, ceea ce nu este de dorit.


Articolul de mai jos vine în sprijinul tuturor conducătorilor auto care doresc să-și echipeze autoturismele cu cele mai bune anvelope de iarnă. Aici pot fi descoperite diferite informații despre cum să aleagă produsele potrivite în funcție de necesitățile particulare ale zonei în care vor conduce.


În continuare, vei afla care sunt brandurile recomandate de magazinul nostru, răspunsuri la unele întrebări cu privire la acest subiect, precum și multe sfaturi utile despre când și cum se montează anvelopele, cum se folosesc în mod corect pentru a rezista cu brio trecerii timpului, dar și despre cum se întrețin în mod adecvat.



Cuprins:



1. Cele mai bune anvelope de iarnă - Clasificare TOP 3


Anvelopele de iarnă sunt acele piese concepute special pentru autoturisme, oferind performanțe ridicate pe durata sezonului rece. Au marcaje speciale (M+S sau 3PMSF) și sunt diferite de pneurile de vară sau de cele all-season, pentru că sunt fabricate dintr-un amestec de cauciuc special, care rămâne moale la temperaturi scăzute. Pe piață există diferite tipuri de anvelope de iarnă compatibile cu orice model de autoturism, cu o calitate pe măsura prețului de achiziție.


cele mai bune anvelope de iarna top3


cele mai bune anvelope de iarna top3


cele mai bune anvelope de iarna top3

PRODUS

Caracteristici

Anvelopa are dimensiunile 205/55R16

Face parte din clasa C pentru consum de combustibil, clasa B pentru aderență la carosabil și are nivel de zgomot 72 dB

Este destinată autoturismelor din clasă mare, medie, SUV


Anvelopa are dimensiunile 175/75R16C

Varianta de produs este 101/99R C M+S

Face parte din clasa F pentru consum de combustibil, clasa C pentru aderență la carosabil și are nivel de zgomot 70 dB

Este destinată vehiculelor comerciale


​Anvelopa are dimensiunile 215/60R17

Varianta de produs este 100V BLK M+S XL

Face parte din clasa D pentru consum de combustibil, din clasa B pentru aderență la carosabil și are un nivel de zgomot de 72 dB

Poate fi montată pe crossover și SUV


PRO

​Are performanțe excepționale pe carosabil ud și cu zăpadă

Are un consum redus de combustibil atunci când este utilizată conform recomandărilor


Are rezistență crescută la uzură

Nu este foarte zgomotoasă

Are panouri laterale întărite

Oferă performanțe îmbunătățite pe zăpadă


​Este concepută special pentru condiții grele de iarnă

Are aderență sporită la carosabil și nu pune în pericol siguranța pasagerilor

Are caneluri late și adânci


CONTRA

Sunt mai zgomotoase față de alte produse

​Nu este dotată cu tehnologie runflat

Are preț mai mare


1.1. Alte produse recomandate de Janta.ro


Printre alte anvelope de iarnă potrivite pentru conducătorii auto care vor să se bucure de siguranță deplină pe șosele se numără produsele recomandate de Janta.ro prezentate mai jos.



1.1. cele mai bune anvelope

Anvelopa are dimensiunile 175/60R16. Varianta de produs este 82H BLK M+S. Face parte din clasa D pentru consum de combustibil, clasa B pentru aderență la carosabil și are nivelul de zgomot 70 dB.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

  • este mai puțin zgomotoasă

  • este stabilă în viraje

  • permite frânare eficientă a autoturismului

  • are o rezistență sporită la acvaplanare

  • oferă un plus de confort în timpul rulării pe suprafețe denivelate

  • nu este dotată cu tehnologie runflat

 
1.1. anvelope iarna

Anvelopa are dimensiunile 205/55R16. Varianta de produs este 91H M+S XRP. Are un nivel de zgomot de 72 dB. Aderența la carosabil o încadrează în clasa C, iar consumul de combustibil în clasa E.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

  • este dotată cu tehnologie runflat

  • are aderență bună pe zăpadă

  • zgomotul se menține la un nivel redus

  • distanța de frânare este mai scurtă

  • are o stabilitate crescută la schimbările de direcție și rezistență la acvaplanare

  • consumul de combustibil este mai ridicat

 
1.1. anvelope de iarna

Anvelopa are dimensiunile 215/45R18, nivel de zgomot 72dB, aderență pe zăpadă, indice de consum D.

AVANTAJE

AVANTAJE

  • este flexibilă la temperaturi mici

  • permite o manevrabilitate ușoară și o frânare eficientă

  • este mai zgomotoasă

 
1.1. pneuri de iarna

Anvelopa de iarnă are dimensiunile 205/55R16. Indicele de combustibil este D, cel de aderență B, iar nivelul de zgomot 72 dB.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

  • ​este eficientă pe carosabil ud și cu zăpadă

  • împiedică apariția fenomenului de acvaplanare

  • oferă performanțe ridicate și pe asfalt uscat

  • ​este o anvelope care face față cu succes doar în zonele unde zăpada apare ocazional

 
1.1. cauciucuri de iarna

Anvelopa de iarnă are dimensiunile 195/60R16. Indicele de consum este D, indicele de aderență pe asfalt umed C, iar nivelul de zgomot 72 dB.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

  • este ideală pentru autoturisme puternice

  • oferă stabilitate și control în orice condiți

  • nu este dotată cu tehnologie runflat

 

2. Criteriile de avut în vedere pentru alegerea celor mai bune anvelope de iarnă


Anvelopele de iarnă sunt obligatoriu de achiziționat dacă proprietarul autoturismului vrea să conducă în deplină legalitate în sezonul rece, atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă, polei, gheață. Diferite de anvelopele de vară sau de cele all-season, cauciucurile de iarnă oferă din plin siguranță la volan, mai ales dacă sunt bine alese. În acest sens, un rol foarte important îl au părerile altor clienți mulțumiți și, mai ales, recomandările specialiștilor. De asemenea, nu pot fi uitate nici câteva criterii esențiale, cum ar fi:

  • Tipul de anvelope. În comerț există diferite variante de cauciucuri de iarnă, fiecare având anumite caracteristici care le definesc. Unele modele pot fi proiectate pentru a face față cu succes tracțiunii pe zăpada proaspătă, altele pentru a face față carosabilului sau suprafeței de rulare acoperite din belșug de gheață. Este bine să se cunoască acest aspect, în așa fel încât șoferul să știe exact cum se va comporta autoturismul în funcție de suprafața existentă;

  • Dimensiunile anvelopelor. Acest aspect nu poate fi uitat, deoarece o dimensiune greșită ar putea să ducă la imposibilitatea de folosire a pneurilor achiziționate. Mărimea este menționată pe cauciuc, pe peretele lateral, la fel și indicele de sarcină și cel de viteză;

  • Adâncimea benzii de rulare. Foarte importantă pe durata sezonului rece, adâncimea benzii de rulare a cauciucurilor trebuie să fie mai mare pentru a oferi o tracțiune mai bună. Specialiștii recomandă ca adâncimea minimă să fie obligatoriu de cel puțin patru milimetri;

  • Eficiența la frânare. Autoturismul trebuie să facă față diferitelor manevre pe care șoferul le va efectua pe timp de iarnă, așa că anvelopele trebuie să se comporte excelent, inclusiv la frânare pe carosabilul acoperit cu zăpadă, gheață, noroi etc. Acest indice este notat cu o literă, de la A la F. A reprezintă cea mai bună clasă de eficiență la frânare, iar F cea mai slabă. Evident, este de preferat ca anvelopele achiziționate să facă parte dintr-o clasă superioară. Totuși, acest aspect presupune din start și un cost mai ridicat;

  • Nivelul de zgomot. Anvelopele cele mai bune sunt cele care oferă și silențiozitate șoferului, pasagerilor, altor participanți la trafic. Există pneuri cu nivel de zgomot redus, dar și modele mai zgomotoase. Acest aspect este diferit în funcție de producător, model sau de compoziția specifică a cauciucurilor de iarnă. În plus, un nivel de zgomot redus poate să fie un indicator clar al calității produselor.



3. Brandurile recomandate de Janta.ro


Printre mărcile recomandate de magazinul Janta.ro pentru calitate, performanțe și preț se numără Falken, Nexen, Kumho. Nu trebuie uitat faptul că trebuie achiziționate toate cele patru anvelope în același timp, pentru că, altfel, ar putea să apară comportamente neadecvate pe șosea, va crește riscul de apariție al derapajelor și de frânări necontrolate.


3.1. Falken

Acest brand a apărut în Japonia, în anul 1983. Este deținut de compania Sumitomo Rubber Industries și a devenit un nume tot mai cunoscut în ultima vreme datorită inovațiilor aduse în industria anvelopelor. Falken produce cauciucuri pentru autoturisme, camioane ușoare și SUV-uri. Portofoliul său include anvelope potrivite în funcție de necesități, cu performanțe pe diferite tipuri de suprafețe, dotate cu tehnologii avansate.


3.2. Nexen

Nexen Tire a fost înființat în Coreea de Sud, în anul 1942. La început produce anvelope de bicicletă, apoi fabrică și cauciucuri pentru autovehicule potrivite pentru toate sezoanele. Se remarcă prin faptul că investește permanent în cercetare, dezvoltare și în inovații tehnologice.

3.3. Kumho

Brandul a apărut în 1960, în Coreea de Sud, devenind treptat un mare producător de anvelope la nivel mondial. Anvelopele Kumho au benzi de rulare diferite, potrivite în funcție de condițiile de drum existente și sunt disponibile în modele pentru sezonul rece sau pentru cel cald, existând, de asemenea, și anvelope all season de la acest brand.



4. Recomandări ale specialiștilor cu privire la montarea, folosirea și întreținerea anvelopelor de iarnă


Montarea anvelopelor de iarnă trebuie să se facă atunci când carosabilul este acoperit cu gheață, zăpadă, polei, altfel proprietarul mașinii ar putea să fie amendat, legea prevăzând aceste sancțiuni în lipsa pneurilor potrivite. Pentru a monta cauciucurile de iarnă se recomandă o vizită la service, deoarece există unele detalii importante despre cuplurile de strângere ale piulițelor sau șuruburilor roților.


Mai întâi se vor demonta anvelopele de vară sau cauciucurile vechi. Apoi se vor verifica anvelopele de iarnă noi înainte de a le pune, pentru a observa diferite defecte. După ce se montează, presiunea aerului trebuie să fie cea corectă. Va fi verificată regulat iarna, deoarece temperaturile scăzute ar putea să o influențeze.


Folosirea anvelopelor de iarnă trebuie să se facă în funcție de condițiile existente afară, pentru o siguranță optimă a tuturor participanților la trafic. Astfel, se va adapta viteza și se va menține distanța potrivită între mașinile existente pe șosea. În cazul în care condițiile de afară sunt severe, atunci pot fi montate lanțuri pe cauciucuri, acest lucru ducând la îmbunătățirea aderenței.


Întreținerea este importantă pentru prelungirea duratei de viață a pneurilor de iarnă:

  • se verifică anvelopele, din când în când, pentru a observa eventualele deteriorări;

  • se verifică adâncimea benzii de rulare;

  • se rotesc pneurile pentru a asigura o uzură uniformă;

  • se depozitează într-un loc adecvat, răcoros, dar lipsit de umiditate (poate fi în garaj sau beci, dar se pot depozita și la un hotel special pentru pneuri).


În cazul în care apar deteriorări ale produselor pe durata folosirii lor, atunci trebuie obligatoriu înlocuite cu unele noi, în așa fel încât să nu apară incidente nedorite.


În concluzie, achiziționarea anvelopelor de iarnă potrivite trebuie să aibă în vedere recomandările specialiștilor, dar și unele aspecte importante, în așa fel încât autovehiculul să circule în deplină legalitate.


Surse foto: janta.ro, unsplash.com



5. Răspunsuri scurte la întrebări frecvente despre cele mai bune anvelope de iarnă


Care sunt cele mai bune anvelope de iarnă?

Cele mai bune anvelope de iarnă sunt acele produse potrivite pentru modelul de mașină, oferind confort și siguranță în trafic.

Cum se recunoaște anvelopa de iarnă? Anvelopa de iarnă este marcată cu simbolul unui fulg de zăpadă sau cu literele M+S, așezate pe peretele lateral.


Cum se alege cea mai bună anvelopă de iarnă?

Alegerea acestui produs se face în funcție de anumite aspecte: tipul de anvelopă, dimensiunile potrivite, adâncimea benzii de rulare, indicele de sarcină, indicele de viteză, nivelul de zgomot, preț.


Unde sunt depozitate anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă sunt depozitate într-un loc uscat, departe de temperaturi extreme, acasă sau la un hotel specializat.


Care sunt avantajele anvelopelor de iarnă?

Printre avantajele acestor tipuri de pneuri se numără tracțiunea îmbunătățită pe zăpadă, aderența pe gheață, rezistența la alunecare și derapaj, reducerea distanței de frânare, micșorarea riscului de blocaj al roții.

Comments


bottom of page