top of page

Cele mai vândute mașini din Europa în Q1 - 2023

În primele trei luni ale anului, vânzările de automobile au fost preponderent în creștere față de aceeași perioadă a anului precedent.


Automobilele electrice (BEV) au produs surpriza absolută, acestea reprezentând mai mult de jumătate din toate înmatriculările noi din Europa, înregistrând o creștere de 43% în raport cu aceeași perioadă din 2022 și o cotă de piață de 13,4%.


Pe lângă tendința în creștere a cumpărătorilor de a se orienta spre mașini electrice, se mai poate observa că a crescut interesul pentru caroseriile de tip crossover.


TESLA Model Y a fost în fruntea topului, înregistrând o creștere de 173% față de anul precedent, cu peste 71683 de unități vândute, fiind cel mai căutat autovehicul din Europa și depășind cu peste 17% modelul plasat pe locul al doilea, DACIA Sandero, la un preț per unitate de 5-6 ori mai mare.


Creșterea producției, politica de preț și eficientizarea lanțului de aprovizionare au făcut din acest crossover un best-seller în Europa. Totuși, fratele mai mic, Tesla Model 3, scade în popularitate de la an la an, fiind cu 40% mai puțin căutat față de aceeași perioadă anul precedent.


DACIA Sandero a fost a doua cea mai căutată mașină, pentru al doilea an consecutiv, cu 60202 de unități vândute. Modelul de la Mioveni rămâne o variantă deosebit de convingătoare pentru mulți clienți, prin raportul calitate-preț excepțional, interiorul spațios și manevrabilitatea decentă.


VW T-Roc încheie podiumul cu 54960 de unități vândute și o creștere de 50% față de anul precedent. T-Roc rămâne o alegere populară în Europa, depășind vânzările fratelui mai matur, Volkswagen Golf, pentru al doilea an la rând.


Mai jos gășiti lista completă a celor mai bine vândute 25 de automobile din Europa, în primele trei luni ale anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, pentru care JANTA.RO oferă o gamă largă de anvelope, jante și soluții TPMS:




62 views0 comments

Comments


bottom of page