top of page

Clasare pe podium pentru Falken Azenis FK510 SUV

Updated: Feb 7, 2022


Anvelope vara Falken FK510 SUV

Atingand acelasi numar de puncte ca un alt furnizor premium de anvelove, nu numai ca Falken Azenis FK510-SUV si-a asigurat locul al treilea pe podium in cadrul testului pentru anvelope de vara a revistei Promobil, de asemenea a primit titlul de "castigator pret-performanta". Anvelopele de vara cu dimensiunea 235/55R17 au fost testate pe un model Volkswagen T6.1, care este cunoscut in Germania sub denumirea de "VW Bulli.


Datorita cerintelor de specialitate referitoare la anvelopele unei SUV, testerii s-au concentrat in mod deosebit asupra capacitatii portante la alegerea anvelopelor. Acest lucru trebuie sa fie cat mai mare posibil, dar fara a avea un impact negativ asupra confortului sau sigurantei in timpul condusului. In general, opt anvelope de la diferiti producatori au fost puse la incercare.


Anvelopei Falken FK510-SUV i s-a acordat numarul maxim de puncte, zece din zece, atat pentru manevrabilitate pe suprafata umeda, cat si pentru "eliminare rapida a apei", precum si pentru "confort la deplasare" si "zgomot interior". Disciplina suprema a unei anvelope de vara este data de performanta sa in conditii de umezeala, motiv pentru care testerii au acordat acestei categorii o pondere deosebit de mare de 40%. Cu o distanta de franare de 32.6 metri pe asfalt umed de la o viteza de 80 km/h, anvelopa Falken a fost la doar 0.5 metri in spatele castigatorului si a reusit sa obtina un rating de "bun". Testerii au acordat anvelopei un rating de "foarte bun" la categoria de manevrabilitate pe teren umed. In acest sens, a fost necesar sa se atinga o viteza medie pe un traseu de aproximativ doi kilometri lungime. Cu o viteza medie de 71,6km/h, Falken Azenis FK510-SUV, a iesit castigaotare cu un kilometru pe ora in plus fata de locul doi. Rezultatele din celelalte categorii de testare au fost, de asemenea, mai mult decat respectabile, in cele din urma testerii au ajuns la un scor general de 8.6 si un rating de "remarcabil".


"Clientii Falken nu trebuie sa faca compromisuri atunci cand aleg anvelopele noastre, fie din punct de vedere al sigurantei, fie al confortului", explica Andreas Giese, Senior Manager Corporate Planning/ Product Planning, exprimandu-si de asemenea incantarea cu privire la acest rezultat. "Acest test independent a demonstrat inca o data calitatea anvelopelor noastre, acestea ajungand la un nivel premium si la un pret corect.


Intr-o analiza independenta a diferitelor teste facute pe anvelope, in ceea ce priveste raportul pret-performanta, autorii revistei NEUE REIFENZEITUNG au ajuns la o concluzie similara: anvelopele de la Falken care au fost puse sub observare au obtinut o performanta de peste 80% si doar 70% din pretul mediu, in comparatie anvelopa de referinta, care a obtinut 100% la ambele categorii.

Comentários


bottom of page