top of page

Configuratorul JANTA.RO oferă gama de anvelope PIRELLI cu standarde premium

Updated: Feb 7, 2022


PIRELLI face parte din elita mondială a producătorilor de anvelope, prin tehnologiile de avangardă, statutul de furnizor de cauciucuri pentru cele mai prestigioase campionate de motorsport, dar și prin cifra de vânzări susținută de proiectarea anvelopelor pentru echiparea originală a mașinilor de serie. Iar configuratorul JANTA.RO oferă posesorilor de autoturisme actuale sau din generații anterioare posibilitatea de a găsi rapid toate modelele de anvelope PIRELLI care au specificații 100% compatibile cu fiecare model de automobil.


Istoria PIRELLI a început să se scrie în 1872, când Giovanni Battista Pirelli a fondat compania "G.B. Pirelli & C." în Milano, Italia, dedicată produselor din cauciuc. În 1901 avea să înceapă producția primelor anvelope PIRELLI pentru automobile. Iar expansiunea pe această piață s-a produs în mod accelerat. PIRELLI a inaugurat fabrici de cauciucuri la nivel internațional, în Barcelona (Spania, 1902), Southampton (Anglia, 1903), Buenos Aires (Argentina, 1917), Manresa (Spania, 1924) și Burton on Trent (Anglia, 1928). În 1907 primul Grand Prix al clubului automobilistic din Franța a fost câștigat de o mașină echipară cu anvelope PIRELLI, ceea ce a contribuit la reputația mărcii din Milano.


Anvelope Pirelli

În prezent, PIRELLI are 19 fabrici de anvelope în 12 țări, iar produsele sale sunt comercializate în peste 160 de piețe. Statutul PIRELLI de producător de anvelope premium pentru performanțe ultra înalte este completat de experiența câștigată în motorsport. PIRELLI este implicat în peste 350 de evenimente sportive din domeniile auto și moto, unde se impune ca furnizor pentru unele dintre cele mai importante competiții. De altfel, PIRELLI și-a dovedit competitivitatea în Campionatul Mondial de Raliuri, unde este unic furnizor de anvelope din 2021. Iar din 2011 PIRELLI este singurul furnizor de anvelope pentru Formula 1, unde actualul contract a fost extins până în 2024.


Anvelope Pirelli Formula 1

Implicarea PIRELLI în Formula 1 include și fabrica din România, pe care compania italiană a inaugurat-o la Slatina în 2006. Această fabrică a fost extinsă în 2011, are mii de angajați și are un rol esențial pentru prosperitatea economică locală. În Slatina, PIRELLI produce anvelope pentru autoturisme și are o unitate care funcționează ca back-up pentru principala fabrică Pirelli F1® din Turcia.


Fabrica Pirelli


REPUTAȚIA PIRELLI ESTE DEMONSTRATĂ DE TEHNOLOGII AVANGARDISTE


PIRELLI a lansat în 2001 primele sale anvelope de șosea cu tehnologie Run Flat™, care permite rularea cu pană. Era o tehnologie dezvoltată de PIRELLI inițial pentru anvelopele folosite în campionatele de raliuri, unde perforarea unui cauciuc putea răsturna rezultatele din competiție. Mulțumită tehnologiei Run Flat™ echipajul nu pierdea minute prețioase pentru a schimba anvelopa. Și, bineînțeles, avantajul esențial este păstrarea controlului și siguranței.


Tehnologia PIRELLI Run Flat™ a cauciucurilor de șosea permite rularea cu 80 km/h pentru încă aproape 80 km, chiar și când este pierdută toată presiunea din anvelopă în urma unei perforări. Acest lucru se datorează ranforsărilor speciale pe care PIRELLI le încorporează în pereții laterali ai anvelopelor Run Flat™. Astfel, în ciuda unei pene, se poate continua rularea în siguranță, până la un service. Și se evită situația nedorită în care mașina rămâne imobilizată pe marginea drumului, în așteptarea unui serviciu de asistență. Această măsură de siguranță este cu atât mai importantă pe timpul iernii, când nu dorești corvoada de a schimba roata în condiții de ger, zăpadă și murdărie.


Tehnologie anvelope Pirelli

De asemenea, PIRELLI optimizează constant materialele și structura versiunilor de anvelope Run Flat™, pentru ca ele să ofere același confort la rulare ca și anvelopele fără această tehnologie. Îmbunătățirile aduse anvelopelor cu tehnologie PIRELLI Run Flat™ includ și reducerea rezistenței la rulare, ceea ce contribuie la scăderea consumului de combustibil și implicit a emisiilor nocive produse de autoturism.


Calitatea anvelopelor PIRELLI cu tehnologie Run Flat™ este demonstrată de faptul că acestea sunt alese ca echipare originală pentru modelele produse de numeroși constructori auto. Exemple sunt gamele BMW și MINI, Rolls-Royce, numeroase modele Mercedes-Benz, Audi Q5 și Q7, sau modele Alfa Romeo și Jeep. În cei peste 20 de ani de la debut, tehnologia Run Flat™ a fost implementată în peste 70 de milioane de anvelope PIRELLI, pentru vară, iarnă sau all season.

În clipul video de mai jos puteți vedea cum funcționează tehnologia Run Flat™.




Unele anvelope PIRELLI de tip Run Flat™ pot încorpora și alte tehnologii care fac rularea mai rafinată. Exemple sunt PIRELLI Noise Cancelling System™ (PNCS), pentru reducerea zgomotului de rulare, și PIRELLI Elect™ pentru automobile electrice și hibride.


Cauciucurile cu tehnologie PIRELLI Noise Cancelling System™ (PNCS) au în interiorul benzii de rulare un strat de burete din poliuretan. Acesta este capabil să atenueze cu 2-3 decibeli zgomotul de rulare produs de rezonanța din cavitatea anvelopei. În acest mod este redus considerabil zgomotul perceput în habitaclul mașinii.

În clipul video de mai jos puteți vedea cum funcționează tehnologia PIRELLI Noise Cancelling System™ (PNCS).






Pentru automobile electrice și hibride, PIRELLI a creat versiuni Elect™ ale mai multor anvelope din gama sa. Exemple sunt variantele Elect™ pentru anvelopele de iarnă PIRELLI Winter Sottozero 3, Scorpion Winter și P Zero Winter. Aceste cauciucuri cu tehnologie Elect™ au o structură adaptată pentru a susține mai bine greutatea crescută a mașinilor electrificate, care integrează pachete mari de baterii. Mașinile elecrificate se disting și prin faptul că livrează instantaneu tot cuplul dezvoltat de motoarele electrice. Astfel, compoziția anvelopelor PIRELLI Elect™ este concepută pentru a asigura un nivel ridicat de aderență. Bineînțeles, mașinile electrice au nevoie și de cauciucuri care rulează la fel de silențios cum funcționează propulsia lor. Totodată, autonomia este un capitol prioritar. Drept urmare, anvelopele PIRELLI Elect™ sunt proiectate și pentru a asigura un nivel cât mai redus pentru zgomotul de rulare și rezistanța la rulare. PIRELLI a proiectat anvelope cu asemenea avantaje și în versiuni cu specificații dedicate unor modele electrice de performanță foarte înaltă, așa cum este Porsche Taycan.


Anvelope Pirelli Porsche Taycan


În clipul video de mai jos puteți vedea cum funcționează tehnologiile anvelopelor PIRELLI Elect™.





De asemenea, unele anvelope PIRELLI pot încorpora o altă tehnologie pentru rularea cu pană. Aceasta se numește PIRELLI Seal Inside™ și folosește o peliculă de mastic care poate astupa automat perforări de până la 4 mm.



Masticul închide tăietura din banda de rulare a anvelopei și se lipește în jurul obiectului care a străpuns cauciucul, dacă acesta rămâne fixat. Iar când obiectul cade sau este înlăturat, masticul acoperă zona perforată. Astfel, tehnologia PIRELLI Seal Inside™ împiedică pierderea presiunii din anvelopă și permite păstrarea controlului mașinii și continuarea temporară a călătoriei.

În clipul video de mai jos puteți vedea cum funcționează tehnologia PIRELLI Seal Inside™.





Tehnologii precum Seal Inside™ și Elect™ completează și cel mai avansat design de tip adaptiv integrat de anvelopele PIRELLI. Exemplu sunt cauciucurile de iarnă PIRELLI Cinturato™ Winter 2, cu fante de siping care își schimbă forma pe măsură ce banda de rulare se tocește. De obicei, tocirea cauciucului reduce sau chiar compromite performanțele asigurate de anvelopă, dacă uzura depășește un anumit nivel. Însă în cazul PIRELLI Cinturato™ Winter 2, banda de rulare are o multitudine de fante de siping cu design 3D adaptiv. Când anvelopa este nouă aceste fante sunt liniare. Dar după tocirea unui anumit strat din cauciuc fantele capătă o trasare în zig-zag. Această formă în zig-zag oferă o mai bună aderență pe gheață și zăpadă.




Desigur, conectivitatea joacă la rândul ei un rol din ce în ce mai important în dezvoltarea mobilității moderne. Iar anvelopele nu fac excepție, mai ales în contextul evoluției funcțiilor de condus autonom. Din acest motiv, PIRELLI dezvoltă anvelope despre care se poate spune că vorbesc cu automobil. În 2019, PIRELLI a devenit primul producător de anvelope care a demonstrat transmiterea de informații despre condițiile carosabilului folosind anvelope cu senzori care oferă conexiune 5G. Deci, evoluția acestor anvelope inteligente și conectate va permite în viitor inclusiv comunicarea de informații între automobile, pentru sporirea siguranței în trafic.


Sistem siguranta anvelope Pirelli

În prezent, anvelopele PIRELLI integrează tehnologia Cyber™, având un senzor care transmite informații către unitatea de control electronic a mașinii. Senzorul este montat pe interiorul benzii de rulare, astfel că transmite informații cu mai mare precizie decât senzorii montați pe jantă. Datele comunicate sunt modelul anvelopei, tipul de anvelopă pentru vară sau iarnă, indicele de viteză maximă, presiunea recomandată, indicele de greutate suportat. Senzorii din anvelopele PIRELLI cu tehnologie Cyber™ transmit în timp real și temperatura și presiunea. Toate aceste repere sunt procesate de un software PIRELLI integrat în sistemul electronic al mașinii. Pe baza lor se afișează în instrumentarul de bord diverse notificări. De exemplu, este alertat șoferul când presiunea în anvelope nu este optimă, când e timpul să fie schimbate anvelopele ori când se depășește viteza de rulare maximă indicată pentru acel model de anvelopă. Sau se poate recomanda umflarea suplimentară a anvelopelor când mașina este prea încărcată cu pasageri și bagaje. Funcțiile pot fi și personalizate. De exemplu, pentru modelul supersport McLaren Artura au fost create versiuni speciale ale anvelopelor PIRELLI P Zero Corsa și P Zero Winter. Aceste anvelope au senzori integrați și notifică șoferul când au ajuns la temperatura carte permite cele mai bune performanțe pe circuit. De asemenea, anvelopele trimit notificări când au nevoie să fie răcite din nou.


În clipul video de mai jos puteți vedea cum funcționează tehnologia anvelopelor de tip PIRELLI Cyber™.






PIRELLI PRODUCE ANVELOPE CU SPECIFICAȚII DEDICATE PENTRU MODELELE MULTOR CONSTRUCTORI AUTO


PIRELLI este unul dintre cei mai prolifici producători de anvelope pentru echiparea orgininală (OE) a mașinilor de serie. Mulți dintre cei mai apreciați constructori de automobile aleg să colaboreze cu PIRELLI pentru dezvoltarea anvelopelor cu specificații adaptate la caracteristice fiecărui model de mașină. Portofoliul de mărci pentru care PIRELLI proiectează și produce anvelope personalizate include Alfa Romeo, Alpina, Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, Dallara, Ferrari, Hyundai, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Lotus, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, MINI, Nio, Pagani, Porsche, Tesla, Volvo.


Anvelope premium Pirelli

Fiecare mașină are un anumit nivel de greutate și performanțe, anumite reglaje ale suspensiilor, frânelor, sistemului de direcție și tipului de tracțiune, precum și amplasări diferite ale motoarelor, ceea ce înseamnă distribuiri diverse ale maselor între cele două punți. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici pentru care PIRELLI lucrează împreună cu constructorii auto pentru a proiecta și adapta compoziția anvelopelor, structura lor, designul benzii de rulare și, bineînțeles, dimensiunile ideale.


Concret, anvelopele sunt singurele puncte de contact dintre automobil și carosabil, iar ele trebuie să transpună cât mai eficient performanțele mașinii pe asfalt, sau în orice alte condiții de rulare, în funcție de capriciile meteo ale celor patru anotimpuri. Caracteristicile anvelopelor influențează performanțele dinamice, siguranța, consumul de combustibil, funcționarea sistemelor electronice de asistare a condusului și de control dinamic. Din aceste motive, PIRELLI explică faptul că este nevoie de 2 până la 3 ani pentru dezvoltarea unei anvelope care face parte din echiparea originală a unui automobil de serie. Anvelopele OE sunt concepute încă din stadiul inițial de proiectare a unui automobil nou. În acest timp anvelopele trec printr-o varietate de teste realizate de PIRELLI. Dar ele echipează și prototipurile noilor automobile în testele dure pe care acestea trebuie să le îndure în cele mai necruțătoare condiții meteo (precum în apropierea Cercului Polar, sau în arșita deșertului), pe drumuri publice, dar și pe circuite solicitante, precum Nürburgring Nordschleife.


Astfel, PIRELLI creează anvelope OE pentru vară, iarnă sau all season, iar acestea poartă simboluri unice pentru fiecare marcă de automobil. De exemplu, anvelopele PIRELLI care poartă simbolul stea (★) sunt concepute special pentru modelele mărcii BMW.

Un model popular de anvelopă PIRELLI care a fost proiectat în colaborare cu mai mulți constructori auto este Winter Sottozerro™ 3. Acest cauciuc de iarnă a fost conceput într-o varietate de specificații, adaptate la cerințele constructorilor premium Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lamborghini, Maserati, Mercedes-Benz, McLaren, Porsche, Tesla. PIRELLI Winter Sottozerro™ 3 se remarcă și prin faptul că poate încorpora multiple tehnologii precum Run Flat™, PNCS, Seal Inside™, Elect™.


Iar adevărate vedete în rândul anvelopelor de vară sunt cele din familia de cauciucuri PIRELLI P ZERO™, care se înscriu în standardele de performanță ultra înalte. Acestea sunt propuse într-o amplă varietate de versiuni și integrează atât experiența în motorsport a producătorului PIRELLI, cât și cel mai înalte standarde impuse de constructorii auto.


Anvelope auto Pirelli


Nu în cele din urmă, PIRELLI pune un mare accent pe producerea sustenabilă a anvelopelor. Iar în 2021, modelul plug-in hybrid BMW X5 xDrive45e a devenit prima mașină echipată cu anvelopele PIRELLI P ZERO de 22 de țoli care folosesc cauciuc natural durabil certificat şi celofibră, un material pe bază de lemn folosit pentru întărirea anvelopelor. Certificarea plantaţiilor de cauciuc şi a lanţului de aprovizionare complex pentru cauciuc natural şi celofibră are loc în conformitate cu standardele stricte ale organizaţiei independente Forest Stewardship Council (FSC).


(Sursa pentru poze, video și informații: pirelli.com)


CONFIGURATORUL JANTA.RO PERMITE GĂSIREA RAPIDĂ A JANTELOR ȘI ANVELOPELOR PENTRU ORICE BUGET


Mulțumită funcțiilor intuitive ale configuratorului JANTA.RO, găsirea și achiziționarea anvelopelor cu specificații potrivite este facilă și rapidă. Iar informațiile prezentate clar și detaliat permit clienților să aleagă cele mai performante cauciucuri care se înscriu în bugetul disponibil.

Portofoliul vast al configuratorului JANTA.RO răspunde oricăror cerințe de performanță și preț, oferind clienților gamele producătorilor de anvelope PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial, BARUM, BFGoodrich, HANKOOK, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN.


Trebuie selectate marca, modelul, anul de producție și motorizarea automobilului, iar JANTA.RO afișează doar anvelopele care au specificații 100% compatibile cu acea mașină. Anvelopele sunt sortate în categorii pentru vară, iarnă sau all season. Iar pe lângă detalii tehnice, prețuri și data de livrare, JANTA.RO afișează și noua etichetă care de la 1 Mai 2021 însoțește obligatoriu toate cauciucurile comercializate în Uniunea Europeană.


Această etichetă este foarte utilă, deoarece prezintă clienților nivelul realist de performanțe oferit de fiecare model de anvelopă pentru un anumit autoturism. Pe etichetă sunt înscrise clasele de performață pentru aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică (referitoarea la rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil). Clasa A desemnează cele mai înalte performanțe. Însă, clasele fiecărui cauciuc diferă în funcție de mașina pe care o echipează.


De asemenea, eticheta UE este un reper util și pentru alegerea anvelopelor pentru sezonul de iarnă. Pe aceasta pot fi înscrise diverse simboluri. De exemplu, un simbol tipic anvelopelor de iarnă este 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake), ilustrat cu un fulg de nea în conturul unui munte. Acest simbol certifică faptul că anvelopa a fost concepută pentru a oferi tracțiune și siguranță în condiții de zăpadă și gheață. În România sunt acceptate ca anvelope de iarnă cele care poartă unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, ceea ce atestă că anvelopele asigură performanțe pe noroi și zăpadă. Conform Ordonanței de Guvern nr. 5/2011, este obligatoriu ca automobilele să fie echipate cu anvelope de iarnă când se circulă pe carosabil cu zăpadă, gheață și polei, fără a se delimita un interval din an, sau o dată de la care trebuie schimbate roțile. Desigur, este recomandată montarea anvelopelor de iarnă când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. În aceste condiții de frig compoziția anvelopelor de vară își pierde elasticitatea, ceea ce afectează substanțial aderența și controlul dinamic și crește consumul de combustibil și uzura.


JANTA.RO permite configurarea seturilor complete de roți, indiferent de anotimp, oferind și o varietate amplă de jante care se adresează unui spectru de bugete și se disting prin standardele înalte de calitate.


Sunt disponibile jante din aliaj ușor AEZ, DOTZ, DEZENT și ENZO, jante DOTZ Survival pentru automobile de off-road, jante din oțel ALCAR STAHLRAD și jante hibride ALCAR HYBRIDRAD. Acestea din urmă combină prețurile economice și greutatea redusă a jantelor de oțel cu finisările tipice jantelor din aliaj ușor.


Ca și în cazul portofoliului de anvelope, jantele propuse de configuratorul JANTA.RO se adresează atât automobilelor din generația actuală, cât și celor produse în anii '80, '90 și după 2000.


LIVRARE LA DOMICILIU SAU LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO DIN REȚEAUA NAȚIONALĂ

JANTA.RO lucrează cu un stoc local de peste 100.000 de anvelope și 10.000 de jante, astfel că poate oferi servicii de livrare flexibile și eficiente, care scutesc clienții săi de costuri și drumuri suplimentare.


Transportul către clienți durează 1-2 zile lucrătoare, dacă produsele sunt disponibile în stocul local, sau cel mult 7 zile lucrătoare, dacă acestea sosesc din stocul aflat în Germania.

Clienții pot opta pentru recepționarea produselor la domiciliu, sau la o adresă pe care o menționează. Dacă se achiziționează un set de roți, acestea sunt livrate către clienți cu anvelopele deja montate pe jante. Iar roțile sunt și echilibrate.


De asemenea, clienții pot alege ca anvelopele, jantele sau seturile de roți să fie livrate direct la un service partener JANTA.RO. Acest serviciu este disponibil pentru cei care cumpără produse prin intermediul configuratorului și achită folosind cardul. Alegerea unui service partener JANTA.RO asigură servicii de calitate, care includ și calibrarea corectă a diverselor tipuri de sisteme pentru măsurarea presiunii în anvelope. De calibrarea precisă a senzorilor pentru monitorizarea presiunii în cauciucuri depind siguranța rulării, performanțele dinamice, consumul de combustibil și uzura anvelopelor.


Un alt avantaj este faptul că rețeaua națională JANTA.RO este în continuă extindere, cuprinzând în prezent 134 de service-uri specializate, care acoperă toate regiunile din România. Iar programarea în service se face online, rapid. La momentul plasării comenzii prin intermediul configuratorului virtual, JANTA.RO afișează o hartă interactivă din care clienții pot alege service-ul preferat, sau care se află cel mai aproape. În plus, clienții pot bifa în calendarul interactiv din site-ul JANTA.RO două opțiuni pentru ziua și ora când preferă să facă vizita în service pentru montarea roților. Ulterior, un reprezentant al service-ului va contacta clienții pentru finalizarea programării.


JANTA.RO prezintă transparent prețurile produselor și serviciilor, datele de livrare, precum și datele de contact ale service-urilor. Astfel, clienții au control asupra timpului și costurilor pe care le alocă pentru schimbarea roților. Totodată, pentru a primi îndrumare specializată despre produse și servicii, clienții pot apela și call center-ul JANTA.RO la numărul de telefon 031.425.14.12.

Comentários


bottom of page