top of page

Configuratorul JANTA.RO și-a extins portofoliul cu 11 mărci de anvelope de înaltă calitate

Updated: Feb 7, 2022



Renumitele mărci de anvelope BARUM, BFGoodrich, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, HANKOOK, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN completează acum portofoliul JANTA.RO, oferind game de anvelope de calitate înaltă, înscrise într-o varietate de bugete și standarde de performanță.


JANTA.RO este cel mai complex configurator virtual 3D din România pentru achiziționarea de jante și anvelope. Iar adăugarea celor 11 mărci de anvelope consolidează acest statut. Gamele acestor producători se alătură celorlalte mărci de statură internațională din portofoliul JANTA.RO. Lista deja cuprindea produsele PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial.


Utilizatorii JANTA.RO pot găsi rapid toate anvelopele omologate și 100% compatibile cu automobilul pe care îl dețin. Iar configuratorul include atât autoturismele din generația actuală, cât și pe cele produse în anii '80, '90 și după 2000. Trebuie doar selectate marca, modelul, anul producției și motorizarea. Iar configuratorul afișează doar anvelopele și jantele cu specificații potrivite pentru automobilul specificat. Anvelopele sunt împărțite pe categorii de vară, iarnă și all season. Iar pentru fiecare model de anvelopă sunt prezentate detaliile tehnice, prețurile, data livrării, precum și noua etichetă care însoțește obligatoriu din 2021 toate anvelopele comercializate în Europa.


Această etichetă are rolul de a informa clienții despre performanțele pe care anvelopele le oferă pentru fiecare automobil. Sunt înscrise performanțele pentru eficiența energetică (exprimă rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil), aderența pe carosabil ud și zgomotul de rulare (exprimat în decibeli). Aceste categorii de performanță sunt cotate cu Clase de la A la D, Clasa A fiind cea mai bună. Desigur, clasele în care se înscriu anvelopele diferă în funcție de automobilul pe care îl echipează. De aceea, eticheta UE este foarte utilă, deoarece prezintă clasele de performanțe pentru fiecare automobil. În plus, eticheta UE include și simboluri. De exemplu, 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake) este un simbol asociat anvelopelor certificate pentru tracțiune și siguranță în condiții de zăpadă și gheață. Iar simbolul M+S atestă că anvelopele sunt concepute pentru aderență pe noroi și zăpadă.

Toate aceste informații afișate de JANTA.RO ajută clienții săi să facă cea mai bună alegere, în funcție de propriul buget.


11 MĂRCI DE ANVELOPE CU REPUTAȚIE INTERNAȚIONALĂ ȘI TRADIȚIE ÎNDELUNGATĂ

JANTA.RO selectează mărcile din portofoliul său pe criterii de calitate și diversitate, pentru a oferi clienților săi produse performante, care se încadrează într-un spectru amplu de bugete. Iar varietatea de mărci care completează acum portofoliul deja vast al configuratorului JANTA.RO respectă aceste principii. Toate sunt mărci care au scris capitole importante în istoria industriei producătoare de anvelope.


Compania cehă BARUM are o îndelungată experiență în acest domeniu. A fost fondată în 1948 de către trei producători de anvelope: Bata, Rubena și Mitas. Astfel, numele BARUM este o combinație a inițialelor acestora. Iar din 1993, BARUM este integrată în Grupul mondial Continental și își desfășoară din acel moment operațiunile sub denumirea Barum Continental spol. s.r.o.. Fiind parte din Grupul Continental, BARUM a beneficiat de susținerea necesară pentru a dezvolta constant tehnologiile de producere a anvelopelor. Iar strategia sa este de a oferi cauciucuri de calitate înaltă, durabile, însă la prețuri cât mai avantajoase pentru clienți.


Drept urmare, anvelopele BARUM sunt o alegere eficientă inclusiv pentru automobile din segmentul premium. De exemplu, anvelopele all season BARUM QUARTARIS 5 pot fi selectate în configuratorul JANTA.RO pentru modelele BMW Seria 3 și Mercedes-Benz Clasa C (W205). Iar anvelopele de iarnă BARUM POLARIS 5 sunt compatibile cu BMW Seria 3 (G20), dar și pentru actualul BMW X3.


Desigur, anvelopele BARUM sunt compatibile și cu modelele constructorului ceh ŠKODA. Pentru popularul model Octavia sunt propuse anvelopele all season BARUM QUARTARIS 5 și anvelopele de iarnă BARUM POLARIS 5.


Un alt producător din Europa Centrală care completează acum portofoliul JANTA.RO este Tire Company Dębica S.A.. Compania poloneză are numele orașului Dębica, unde se află și fabrica sa. Iar din 1995, compania americană The Goodyear Tire & Rubber Company, prin intermediul sucursalei sale din Luxemburg, a devenit treptat principalul investitor al Tire Company Dębica S.A., deținând în prezent 87.251% din acțiuni.


Rolul și standardele fabricii Tire Company Dębica S.A. sunt dovedite de faptul că aceasta produce atât anvelopele mărcii sale, Dębica, cât și anvelope pentru mărcile Goodyear, Dunlop, Fulda și Sava.


Anvelopele DEBICA sunt compatibile cu o varietate de autoturisme, automobile utilitare și camioane. Iar în configuratorul JANTA.RO puteți descoperi rapid toate modelele de autorurisme omologate în Europa, care pot fi echipate cu anvelope DEBICA. De exemplu, pentru Volkswagen Golf VIII pot fi alese anvelopele all season DEBICA NAVIGATOR 3 sau anvelopele de iarnă DEBICA FRIGO 2. Și regăsim anvelopele mărcii poloneze și la modele premium, cum ar fi BMW Seria 3 (G20) care poate fi echipat cu anvelope de iarnă DEBICA FRIGO HP.


Lista producătorilor cu tradiție continuă cu BFGoodrich. După o experiență de peste 45 de ani în motorsport, BFGoodrich este o marcă recunoscută pentru anvelope de performanță atât pentru competiții, cât și pentru autoturisme, utilitare, camioane și vehicule de tip SSV/UTV. Din 1988 marca BFGoodrich îi aparține lui MICHELIN. Iar reputația sa este susținută și de cele 16 victorii obținute în Raliul Dakar, cea mai recentă fiind în 2020.





Gama de anvelope BFGoodrich este compatibilă pentru o diversitate de modele, după cum se poate descoperi rapid și în configuratorul JANTA.RO. De exemplu, pentru sezonul de iarnă, modelul Dacia Duster poate fi echipat cu BFGOODRICH ACTIVAN WINTER. Iar pentru ŠKODA KODIAQ sunt compatibile anvelopele de iarnă BFGOODRICH G-FORCE WINTER 2 SUV. De asemenea, pentru off-roader-ul premium Mercedes-Benz Clasa G sunt compatibile anvelopele all season BFGOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2.


BFGoodrich are un rol esențial și în istoria producătorului francez de anvelope KLEBER. În 1910, Société Française B.F. Goodrich a pus bazele fabricii de anvelope din Colombe, Franța. Iar în decembrie 1911 aveau să fie produse primele anvelope. Din 1945 anvelopele au purtat și numele KLEBER, după ce compania s-a mutat în acel an în Strada Kleber din Paris.


Din momentele remarcabile ale istoriei KLEBER se distinge faptul că anvelopele sale au echipat din 1969 avioanele supersonice Concorde. Iar evoluția companiei a fost susținută și de faptul că MICHELIN a devenit în 1981 acționar majoritar. În același an, anvelopele KLEBER își dovedeau performanțele și în competiții. Acestea au echipat mașina lui Michele Mouton, care s-a plasat pe a doua poziție a podiumului din Campionatul Mondial de Raliuri.


În prezent, gama KLEBER cuprinde o diversitate de anvelope de calitate, înscrise în categoria de preț mediu. Sunt alegeri eficiente și performante și pentru modele premium, cum ar fi BMW Seria 3 (G20), BMW Seria 5 (G30), Jaguar XF. Acestea pot fi echipat cu anvelopele de iarnă KLEBER KRISALP HP3. De asemenea, pentru BMW Seria 3 (G20) pot fi alese și anvelopele de vară KLEBER DYNAXER HP4.


GENERAL TIRE are la rândul său o foarte lungă istorie în producerea anvelopelor. Marca americană datează din 1915. Iar în 1987, a fost cumpărată de compania germană Continental AG, continuându-și astfel dezvoltarea la nivel tehnologic și reputația câștigată prin specializarea în producerea de cauciucuri pentru off-road și teren greu. Această experiență în a produce anvelope durabile se reflectă în gama actuală de cauciucuri care se adresează autoturismelor, utilitarelor, camioanelor, precum și vehiculelor pentru competiții în off-road. De asemenea, nu lipsesc din gamă anvelopele de performanță înaltă pentru șosea.

Puteți descoperi gama de anvelope GENERAL TIRE în configuratorul JANTA.RO, acestea fiind compatibile cu un spectru de automobile, de la sedanuri la SUV-uri. Avem exemplu anvelopa de iarnă GENERAL SNOW GRABBER PLUS pentru BMW X5 (G05), BMW X6 (G06), Audi Q8. Pentru aceste SUV-uri sunt disponibile și anvelopele all season GENERAL GRABBER AT3, care sunt echipament original pentru Ford Ranger Raptor. Iar modelul BMW Seria 3 (G20) poate fi echipat cu anvelopele all season GENERAL ALTIMAX A/S 365 și anvelopele de iarnă GENERAL ALTIMAX WINTER 3. Aceste anvelope au specificații potrivite și pentru Volkswagen Passat, Volkswagen Golf VIII, ŠKODA Octavia și diverse alte modele.





Și brandul GRIPMAX oferă atât anvelope pentru șosea, cât și cauciucuri speciale pentru off-road. Acesta este un brand deținut de Qingdao Grip Tyre Co., Ltd. din China, iar anvelopele sunt produse la standardele înalte impuse în piețele sale din Europa, America de Sud, Orientul Mijlociu, Asia și Australia.


Gama GRIPMAX este disponibilă la prețuri eficiente în configuratorul JANTA.RO și se adresează unei diversități de autoturisme. Anvelopa all season GRIPMAX SUREGRIP A/S VAN este compatibilă cu Audi A4. Iar pentru Audi Q5 sunt anvelopele all season GRIPMAX STATUS ALLCLIMATE și anvelopele de iarnă GRIPMAX STATURE M/S. În specificațiile lui BMW Seria 5 se înscriu anvelopele de iarnă GRIPMAX STATUS PRO WINTER. Iar pentru BMW Seria 7, BMW X5 sunt compatibile GRIPMAX STATURE M/S.


Un nume sinonim cu performanța este The Yokohama Rubber Company, Limited, o companie fondată în 1917, care și-a câștigat statutul în decursul deceniilor fiind o alegere preferată de multe echipe care participă în competiții pe circuit, în raliuri și în off-road. Anvelopele YOKOMAHA au în portofoliu victorii multiple în cursa de 24 de ore de la Le Mans, în campionatele de turisme și monoposturi, sau în alte competiții dure, precum Pikes Peak sau raliuri, rally cross și drifting.



Experiența vastă acumulată în motorsport se reflectă și în gama de anvelope pentru autoturisme de serie, care se înscriu în cele mai înalte standarde de calitate și performanță dinamică. De exemplu, anvelopele YOKOHAMA ADVAN Sport V107 au fost alese de BMW M GmbH ca echipare de serie pentru noua generație de modele sport BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupe. Aceste anvelope au fost dezvoltate împreună cu BMW M GmbH, special pentru noile modele de performanță. Designul fantelor din banda de rulare și compoziția materialelor au fost adaptate pentru a se optimiza aderența pe carosabil uscat și pentru a reduce uzura. Totodată, în Europa sunt înscrise în Clasa A (cea mai performantă), pentru aderența pe carosabil ud.


Anvelopele YOKOHAMA ADVAN Sport V107 au fost adaptate împreună cu BMW Group pentru a fi echipare originală (OE) și pentru SUV-ul electric BMW iX3. În acest caz beneficiază de o compoziție specială, concepută pentru a reduce temperaturile din timpul rulării, ceea ce scade rezistența la rulare și implicit consumul bateriei. În plus, în conformitate cu normele europene, anvelopele YOKOHAMA ADVAN Sport V107 pentru BMW iX3 au fante cu design special, care reduc zgomotul de rulare asigurând o presiune uniformă la contactul cu asfaltul.


De asemenea, YOKOHAMA propune un spectru amplu de anvelope pentru automobile din toate categoriile de performanță, după cum puteți descoperi în configuratorul JANTA.RO.


Un alt producător de anvelope pentru performanțe înalte este compania japoneză Toyo Tire Corporation. În 1945 Toyo Rubber Industrial, compania fondată de Toyo Boseki, a fuzionat cu Hirano Rubber Manufacturing și astfel a fost înființată Toyo Tire & Rubber Co., Ltd..

Anvelopele marca TOYO TIRES sunt recunoscute pentru standardele avangardiste de proiectare și calitate, precum și pentru performanțele sportive. Acestea sunt dezvoltate folosindu-se simulări cu ajutorul computerelor, care permit prefigurarea și analizarea comportamentului anvelopelor într-o varietate de condiții. De asemenea, TOYO TIRES folosește tehnologia Nano Balance, care studiază la nivel molecular proprietățile materialelor folosite în fabricarea anvelopelor. Aceste materiale, precum silica, sunt analizate la nivel nano, adică a miliarda parte a unui metru.


Cu ajutorul acestor tehnologii Toyo Tire Corporation produce anvelope pentru automobile de șosea (autoturisme, SUV-uri, van-uri și vehicule comerciale ușoare), off-road și diverse discipline de motorsport. De altfel, motorsportul joacă un rol esențial în reputația TOYO TIRES, care furnizează anvelope specializate atât pentru competiții pe circuit (precum cursa de 24 de ore de la Nürburgring), cât și pentru cele în off-road (Raliul Dakar, rally raid).



În configuratorul JANTA.RO pot fi descoperite anvelopele TOYO TIRES pentru o varietate de automobile și bugete. De exemplu, anvelopele de vară TOYO PROXES CF 2 sunt compatibile cu Ford Focus , BMW Seria 3 (G20), Volkswagen Golf VIII, ŠKODA Octavia. Există și modele de anvelope cu compoziție specială pentru un consum cât mai mic de combustibil, precum TOYO NANO ENERGY 3, care pot echipa modele precum Volkswagen Golf VIII, Toyota Corolla, Renault Megane etc.


Pentru modele precum BMW Seria 4 Coupe (G22), care pun accentul pe performanțe dinamice, pot fi alese anvelope de vară TOYO PROXES SPORT.


Un etalon pentru anvelope de performanță înaltă este și producătorul sud coreean HANKOOK TIRE. În 2021 se împlinesc 80 de ani de la înființarea Chosun Tire Company, primul producător de anvelope din Coreea. Compania avea să își schimbele numele în Hankook Tire & Technology în 1953. Iar de atunci a continuat să evolueze pe plan mondial, producând unele dintre cele performante anvelope pentru autoturisme și motorsport. HANKOOK este implicat în competiții de turisme, precum Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), în curse de anduranță de 24 de ore, precum cea de la Nürburgring, sau în campionate precum Supercar Challenge, Thailand Super Series, British F4 etc.


Standardele de performanță sunt dovedite și de faptul că anvelopele HANKOOK sunt alese de constructorii auto ca echipare originală de serie pentru automobile sportive. Printre cele mai recente exemple, sunt anvelopele sport HANKOOK Ventus S1 evo Z în variante de 19 și 20 de inch, selectate de Porsche pentru varianta actualizată a modelului Panamera. Pentru a rezista la condus sportiv timp îndelungat, anvelopele au banda de rulare Ultra Ultra High Performance (UUHP) și au fost supuse la teste efectuate la viteză maximă pe solicitantul circuit Nürburgring Nordschleife.



Și BMW M GmbH a ales anvelopele HANKOOK Ventus S1 evo Z pentru variantele actualizate ale SUV-urilor ultra performante BMW X3 M și BMW X4 M. În acest caz cauciucurile sunt pentru jante de 21 inch. Configuratorul JANTA.RO oferă gama de anvelope HANKOOK potrivite pentru o varietate de autoturisme din diferite segmente, nu doar sport sau de lux.




O marcă de anvelope distinsă prin calitate premium este și VREDESTEIN. Istoria acestui brand olandez a început în 1908, când Emile Louis Constant Schiff a achiziționat compania Guttapercha din Delft (Olanda). În 1909 compania s-a mutat la Loosduinen și și-a schimbat numele în N.V. Rubberfabriek Vredestein. Acolo au fost produse din 1910 primele anvelope de bicicletă VREDESTEIN, urmate din 1912 de primele anvelope pentru autoturisme.


Anvelopele VREDESTEIN și-au consolidat succesul internațional prin stand ardele de calitate și tehnologii avansate. Producătorul olandez s-a remarcat în mod deosebit prin anvelopele de iarnă și all season performante. Însă și designul este un capitol pe care s-a pus un accent deosebit. Din 1997, VREDESTEIN colaborează cu renumita agenție de proiectare italiană Giugiaro. Împreună proiectează aspectul distinct al benzii de rulare și al pereților laterali pentru anvelope.


Din 2009 marca VREDESTEIN aparține companiei Apollo Tyres Ltd. din India, iar anvelopele sunt produse de noua companie Apollo Vredestein B.V. Astfel, VREDESTEIN își dezvoltă statutul internațional și oferă o gamă de anvelope pentru autoturisme (actuale dar și clasice), biciclete, motociclete, vehicule comerciale și vehicule agricole.


În 2020, Volkswagen a ales ca echipare originală de serie pentru Golf VIII trei tipuri de anvelope din gama VREDESTEIN: modelul de vară Sportrac 5 (195/65R15), modelele de iarnă Wintrac Pro (195/65R15) și Snowtrac 5 (205/55R16). Și Volkswagen T-Cross este echipat în serie cu VREDESTEIN Wintrac Pro. Iar Ford a ales ca echipare originală pentru Fiesta anvelopele VREDESTEIN Quatrac 5 (205/45R17 88V XL), precum și VREDESTEIN Sportrac 5 pentru micul SUV EcoSport.


Desigur, standardele și specificațiile diverse ale anvelopelor VREDESTEIN se înscriu și în specificațiile mărcilor de automobile premium. Avem drept exemplu anvelopa de iarnă Wintrac Pro compatibilă cu BMW X3, BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Volvo XC90.


Nu în cele din urmă, JANTA.RO își completează portofoliul cu marca belgiană de anvelope UNIROYAL, care în prezent face parte din Grupul Continental. UNIROYAL este considerată compania care a inventat anvelopele de ploaie. Istoria sa a început în 1868, când ofițerul de artilerie Oscar Englebert a deschis în Liege un mic magazin cu bunuri din cauciuc. Dar fiul său avea să dezvolte afacerea până la statutul de producător de anvelope, mai întâi pentru biciclete și calești. Pe vremea aceea compania se numea Englebert Tyres și a devenit primul producător de anvelope pentru automobile din regiunea Benelux. Reputația de inventator al anvelopelor de ploaie avea să fie câștigată înaintea primului război mondial, când Englebert a introdus fante dispuse în zig-zag pe banda de rulare a anvelopelor. Acest design a adus o îmbunătățire pentru performanțele dinamice și pentru aderența pe carosabil ud, deoarece fantele reușeau să combată deraparea. Englebert s-a bucurat și de un succes major în motorsport: anvelopele sale au contribuit la o victorie în Le Mans, fiind primele care au rezistat la cursa de 24 de ore fără a necesita schimbare.


Spre finalul anilor 1950 Englebert Tyre și US Rubber au decis să fuzioneze, luând naștere compania Uniroyal-Englebert. Iar la scurt timp brand-ul s-a redenumit UNIROYAL.


Astăzi marca originară din Belgia produce anvelope de înaltă calitate și performanță pentru autoturisme și vehicule comerciale, fiind recunoscută drept prima care a implementat fantele în formă de V menite să evacueze apa din banda de rulare. De asemenea, UNIROYAL a fost un prima companie care a apelat la tehnologie bionică. Mai exact, este vorba despre Shark Skin Technology (SST), o tehnologie inspirată de pielea rechinilor. Rechinii au solzi extrem de mici și duri, meniți să lase apa să alunece cu minimă rezistență. Astfel se reduc și turbulențele.


UNIROYAL a studiat pielea de rechin și felul în care micro solzii eficientizează alunecare apei și a optimizat designul multitudinii de fante care ajută anvelopa să disipeze apa pentru a păstra un contact cât mai bun cu șoseaua. Un exemplu de anvelopă care integrează Shark Skin Technology (SST) este UNIROYAL RainSport 5, un cauciuc de vară cu specificații compatibile cu modele precum BMW Seria 5 (G30). Pentru sedanul bavarez, acest model de anvelope este cotat cu cel mai înalt nivel de aderență pe carosabil ud, înscris cu Clasa A pe eticheta obligatorie în UE.


LIVRARE RAPIDĂ LA DOMICILIU LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE ASIGURĂ MONTARE SPECIALIZATĂ


JANTA.RO pune accent pe calitate și eficiență și în ceea ce privește serviciile pe care le oferă clienților săi. Mai exact, lucrează cu un stoc local de peste 100.000 de anvelope și 10.000 de jante, ceea ce reduce timpul de livrare. Dacă produsele sunt disponibile în stocul local, livrarea durează doar 1-2 zile lucrătoare. Iar dacă acestea sosesc din stocul aflat în Germania, atunci transportul durează cel mult 7 zile lucrătoare.


Clienții JANTA.RO pot opta ca jantele și anvelopele să le fie livrate la domiciliu sau la o adresă pe care o menționează. Dacă se achiziționează seturi de roți, atunci acestea ajung la client cu anvelopele deja montate pe jante. Iar roțile sunt și echilibrate în prealabil. Totodată, pentru a scuti clienții de drumuri și costuri suplimentare, clienții pot alege ca jantele, anvelopele sau setul de roți să fie livrate direct la un service partener JANTA.RO, unde are loc montare specializată. Rețeaua JANTA.RO cuprinde 134 de service-uri partenere și acoperă toate regiunile din România. În acest caz, clienții selectează din meniul configuratorului JANTA.RO cel mai apropiat service și bifează două opțiuni pentru ziua și ora când preferă să facă vizita la service. Ulterior sunt contactați de un reprezentant al service-ului, pentru finalizarea programării.








留言


bottom of page