top of page

Conteaza calitatea anvelopelor?

Updated: Feb 7, 2022

Calitatea anvelopelor poate transforma experienta de condus. Afla cum.


Calitate anvelope

Anvelopele sunt produse incredibil de complexe. Toate anvelopele pe care le vedeti stocate intr-un magazin de anvelope pot arata bine. Dar, doar pentru ca arata bine nu inseamna ca isi si fac treaba. Ar putea exista o mare diferenta in design-ul acestor anvelope. La prima vedere, modelul benzii de rulare a fiecarei anvelope noi ar putea fi convingator. Din pacate, ceea ce nu vedeti este din ce este construita acea anvelopa, ce este sub modelul benzii de rulare, compusii si ingredientele care au fost utilizati. Un producator premium este cel care cheltuie milioane in fiecare an pentru a dezvolta o anvelopa perfect pentru conditii umede, uscate, calde sau reci. Acest lucru asigura ca anvelopa dumneavoastra sa faca exact ceea ce ar trebui sa faca o anvelopa in toate conditiile meteo. Acest lucru nu se poate realiza cu o anvelopa de calitate scazuta. S-ar putea sa fie in regula pe carosabil uscat, dar pe sosea uda ar putea sa nu fie ok. Acest lucru explica, de asemenea, costul redus al unor astfel de anvelope.


Intr-o tara in care sunt perioade cu ploi dese, cum ar fi Romania, designe-ul benzii de rulare al anvelopelor nu trebuie sa se refere doar la stil. Acesta joaca un rol crucial in mentinerea masinii sub control in conditii de umezeala. Daca anvelopele nu taie efectiv suprafata apei, masinu dumneavoastra va ajunge la acvaplanare. Ceea ce inseamna ca anvelopele folosite vor pluti deasupra apei si nu vei mai face contact cu soseaua, astfel nu vei mai putea opri masina in conditii de siguranta. Prin urmare, mai ales cand vine vorba de conducere pe suprafete umede, anvelopele calitative pot face diferenta.


Factorii care ofera anvelopelor o inalta calitate si un avantaj fata de restul sunt:


1. Franarea superioara: anvelopele premium genereaza multa aderenta si sunt bine conectate su suprafata drumului. Ca urmare, distanta de franare este mult mai mica,

2. Performante in viraje: o mare diferenta se intalneste in timpul virajelor, anvelopele de calitate scazuta nu produc suficienta aderenta si aluneca. Acest lucru se datoreaza faptului ca aptitudinea lor de a ramane conectate cu drumul este mult mai mica in comparatie cu anvelopele premium.

3. Cauciuc de calitate superioara.

4. Manevrabilitate mai buna si performante crescute la volan.

5. Durata de viata crescuta: compusii de cauciuc de intalta calitate si ali polimeri, impreuna cu tehnologia de ultima generatie utilizata la fabricarea anvelopelor, duc la o durata mai lunga de viata a anvelopelor.


Asadar, alegeti-va cu intelepciune cauciucurile. Producatorul de anvelope premium Michelin foloseste cea mai recenta tehnologie. Daca sunteti ingrijorat de performanta anvelopelor dumneavoastra atunci de ce nu verificati unele anvelope de mai buna calitate si sa solicitati sfatului unor experti. Puteti lua in considerare urmatoarele marci de anvelope: Falken, Nexen, Kumho, Sailun, Sumitomo, GITI, GT-Radial, Continental, Michelin, Bridgestone, Pirelli, etc.


Toate aceste marci precum si altele le gasiti accesand site-ul www.janta.ro

9 views0 comments

Comments


bottom of page