top of page

FALKEN Azenis FK510 CÂȘTIGĂTOR în testul ADAC 2021

Updated: Feb 7, 2022


Anvelope Falken vara FK510

Cel mai recent test al publicației germane ADAC include treizeci și două de modele de anvelope de vară care au fost supuse unor probe riguroase cu scopul de a evidenția importanța fiabilității.


Testul demarat de Allgemeiner Deutscher Automobilclub’s (ADAC) anul acesta a fost unul solicitant încât nici un model nu a reușit să obțină calificativul “FOARTE BUN”. Din cele două categorii testate, divizate după dimensiuni (205/55 R16 V respectiv 225/50 R17 Y) doar cinci modele din totalul de anvelope participante au obținut calificativul “BUN”. Datorită performanțelor înregistrate în test, FALKEN AZENIS FK510 și-a consolidat poziția de lider în rândul modelelor evaluate din categoria de 17 inci. KUMHO Ecsta PS71 se numără printre modelele care au obținut calificativul "BUN".



Anvelopa Falken FK510


După securizarea primei poziții în testul desfășurat de ADAC, anvelopa performantă de vară AZENIS FK510 a obținut calificativul “Foarte recomandabil” în urma performanțelor înregistrate în testele demarate de publicațiile de prestigiu “Touring Club Switzerland (TCS)” și “Austrian Automobile Touring Club (ÖAMTC)”.


Criteriile ADAC de jurizare sunt mai stricte, astfel din totalul de treizeci și două de modele de anvelope de vară participante, douăzeci și trei au obținut calificativul “SATISFĂCĂTOR”, printre acestea numărându-se și unele din cele mai sonore nume aferente segmentului premium precum MICHELIN Primacy 4, GOODYEAR Efficient Grip Performance 2 și Hankook Ventus Prime 3. În urma clasamentului final rezultă că anvelopele cele mai apreciate din test, aparțin segmentului mediu și oferă un raport calitate preț superior multor modele emblematice aferente segmentului premium.


Criteriile de măsurare a performanțelor


Anul acesta, criteriile de jurizare ADAC a fost mai riguroase, evaluatorii punând accent pe cinci aspecte principale.


Performanțele înregistrate pe asfalt uscat au reprezentat doar 20% din punctajul final. Valențele demonstrate pe carosabil ud au fost cele mai importante, reprezentând aproximativ 40% din punctajul final.

Rezistența la uzurăși confortul oferit 30% iar consumul de carburant doar 10%.


Conform publicației ADAC, anvelopa AZENIS FK510 a impresionat prin performanțele echilibrate de care a dat dovadă pe carosabil ud și uscat, reușind astfel să înregistreze un scor final de 2.1, eligibil pentru calificativul "BUN".

Anvelopele care au primit calificativul “BUN”


Doar cinci modele de anvelope au reușit să obțină calificativul BUN în urma probelor riguroase, câștigătorul absolut din categoria de 17 inci fiind Azenis FK510.

Modelul FALKEN a obținut primul loc în patru din cele cinci probe. Singurul calificativ satisfăcător a fost obținut pentru economia la consumul de carburant, anvelopa FALKEN terminând pe ultimul loc în categoria de 17 inci.

Tot în categoria anvelopelor de 17 inci printre anvelopele care au obținut calificativul „SATISFĂCĂTOR” sunt prezente modele emblematice precum Hankook Ventus Prime3, Pirelli Cinturato P7 C2 iar în categoria de 16 inci: Michelin Primacy 4 și Dunlop Sport Maxx RT2.



Anvelope Falken


Comments


bottom of page