top of page

Ingrijirea si curatarea jantelor

Updated: Feb 7, 2022


Jante din aliaj AEZ

Tocmai ce ai trecut la rotile de vara, renuntand la cele de iarna. Acum este timpul sa curatati jantele de mizeria acumulata in timpul iernii, deoarece acestea ofera un lucru mai presus de orice- o stralucire!


Jantele sunt atractia principala a multor masini, impresionand spectatorii prin elementele lor exceptionale de deisgn si fiversitatea formei. Dar daca vrei cu adevarat ca jantele tale sa arate cat mai bine, trebuie sa le ingrijesti in mod regulat. Inca de la prima curatare de primavara va puteti pregati jantele pentru o protectie si stralucire de lunga durata, curatandu-le corespunzator si folosing produsele de ingrijire potrivite.


Ghid simplu pentru depozitare a rotilor complete.


Dupa ce ati schimbat rotile de iarna, acestea se pot muta acum in depozit pana in sezonul rece. Dar inainte de a uita de ele pentru cate luni asigurati-va ca eliminati toate impuritatile iernii. Sarea si nisipul sunt dure si si pot ataca suprafata jantelor. Chiar daca, datorita finisajului lor special, jantele AEZ sunt mai rezistente decat multe altele, totusi au nevoie de o curatare aprofundata si de ingrijire cu dorduse potrivite.

Aveti grija la alegerea produselor de ingrijire si curatare. Nu toate ating efectul dorit la final.


Stai departe de...


1. Detergenti obisnuiti de uz casnic.

Acestia sunt realizati pentru suprafete si dispozitive specifice, continand ingrediente special dezvoltate pentru astfel de scopuri. Ele sunt adesea foarte agresive pentru suprafata jantelor, cum ar fi de exemplu spray-urile pentru cuptor sau produse de curatat baia, care pot duce la reziduri urate.


2. Produse de curatarea care contin acid.

Acestea va pot dauna jantelor. Suprafata neteda se va rupe, rezultand deteriorare si coroziunie. Asigurati-va ca cititi intotdeauna specificatiile produsului, deoarece multe materiale si suprafete nu toleteaza detergentii acizi sau alcalini.


3. Spalatori

Ingrijirea blanda este mai eficienta decat speranta unui rezultat rapid folosind spalatori. Pur si somplu aplicati produsele special dezvoltate pentru curatarea jantelor fara a depasi timpul de aplicare. Apoi, pur si simplu spalati jantele folosind un blaster de apa de inalta presiune de la o distanta de siguranta de aproximativ 30 cm.



Cum sa ingrijesti jantele AEZ


Tine minte!


  • nu indepartati niciodata murdaria cu spalatori,

  • evitati detergentii acizi si alcalini,

  • jantele foarte murdare se curata mai usor atunci cand sunt preimbibate.


Aceste lucruri vor functiona:


Asigurati-va ca consultati intructiunile producatorilor pentru fiecare produse. Cu toate acestea, urmatoarele sfaturi se aplica practic majoritatii produselor de curatat jante de la comercianti.


1. Aplicati solutiile de curatarea a jantei asa cum este specificat de producator.

2. Indepartati mai intai murdaria slaba, cum ar fi noroiul sau acumularea de pamant folosind un dispozitiv cu apa de inalta presiune. Pentru a evita deteriorarea anvelopei sau a jantei, asigurati-va ca pastrati o distanta minima de 30 cm.

3. Pentru a ajunge in toate colturile, folositi o laveta sau o perie speciala pentru jante pentru a absorbi toata murdaria.

4. In cele din urma clatiti bine jantele cu apa curata si totul a revenit la gloria sa anterioara.

5. Pentru a evita ramanerea apei pe suprafata jantelor uscati suprafata la lumina puernica a soarelui sau folositi o carpa moale.


Sfaturile expertilor AEZ


Aplicarea cerii de janta pe suprafata proaspat curatata evita ca murdaria sa se aseze pe suprafata jantei. Murdaria se va lipi mai putin si va fi mai usor de indepartat. Ceara de jante actioneaza ca un strat suplimentar de protectie si confera jantelor o stralucire proaspata si de lunga durata.



Ingrijirea si curatarea jantelor din aliaj.

Comments


bottom of page