top of page

JANTA.RO oferă anvelope de iarnă cu performanțe înalte și prețuri medii, de la FALKEN, NEXEN-KUMHO

Updated: Feb 7, 2022




Investiția în anvelopele pentru sezonul de iarnă este una care trebuie să ofere performanțe înalte, fiindcă de acestea depinde siguranța rulării. Totodată, sunt o achiziție eficientă, deoarece anvelopele de iarnă se folosesc doar câteva luni în fiecare an, astfel că ele nu necesită o schimbare la fel de frecventă ca a anvelopelor de vară. Drept urmare se justifică alegerea unor anvelope de iarnă cât mai performante, în funcție de bugetul fiecărui posesor de automobil. În acest sens, portofoliul configuratorului JANTA.RO include numeroase anvelope produse cu tehnologii de avangardă la standarde de calitate înalte, dar care sunt înscrise în segmentul de prețuri medii. Exemple sunt gamele unor mărci precum FALKEN, NEXEN și KUMHO, care se remarcă prin produse foarte performante, dar mai abordabile ca preț decât cele premium.

ANVELOPELE DE IARNĂ FALKEN, NEXEN ȘI KUMHO OFERĂ PERFORMANȚE ÎNALTE, OBȚINUTE CU CELE MAI AVANSATE TEHNOLOGII DE PROIECTARE


Marca FALKEN aparține companiei Sumitomo Rubber Industries Ltd., care este un etalon în studierea compoziției și proprietăților materialelor la nivel molecular, cu ajutorul supercomputerelor. Mai întâi, Sumitomo Rubber Industries Ltd. a utilizat supercomputerul K proiectat de Fujitsu, primul din lume care a depășit bariera de 10 Petaflops pentru puterea de calcul. Iar acum apelează la viteza de calcul a lui Fugaku, care preia statutul de cel mai rapid supercomputer din lume. Cu ajutorul acestui computer proiectat de RIKEN și Fujitsu, Sumitomo Rubber Industries Ltd. dezvoltă tehnologia 4D-NANO, care optimizează continuu proprietățile și mixul de elastomeri și silica din compoziția anvelopelor FALKEN. În acest mod se adaptează compoziția anvelopelor la nivel molecular, pentru ca acestea să ofere control dinamic și o rezistență la rulare mai mică, de care depinde reducerea consumului de combustibil.

(Foto: Supercomputerul Fugaku )



Bineînțeles, tehnologia 4D-NANO își dovedește avantajele și în ceea ce privește păstrarea elasticității optime a anvelopei, în funcție de sezonul pentru care este concepută. Iar acest beneficiu îl întâlnim și la anvelopele de iarnă, precum FALKEN EUROWINTER HS01.

Acest model de anvelopă se distinge și prin designul adaptiv, care oferă aderență crescută atât pe carosabil uscat, cât și pe cel acoperit cu apă sau zăpadă. Designul tip ACP (Adaptive Constant Pressure) înseamnă că fantele și blocurile decupate în banda de rulare sunt proiectate pentru a distribui uniform sarcina suportată de suprafața anvelopei. Iar astfel anvelopa păstrează constant contactul cât mai bun cu șoseaua. Rezultatul este că asigură stabilitate direcțională și frânare performantă și, totodată, evită uzura neuniformă a benzii de rulare.



În plus, FALKEN EUROWINTER HS01 oferă aderență crescută pe zăpadă și evită acvaplanarea. Aceste avantaje se datorează fantelor decupate transversal în banda de rulare, care oferă tracțiune pe zăpadă și evacuează rapid apa. Aderența bună pe zăpadă și gheață care caracterizează anvelopele FALKEN EUROWINTER HS01 se datorează și multitudinii de fante subțiri de siping crestate în banda de rulare. Este vorba despre tehnologia denumită Miura-Ori 3D,n cu fante de siping decupate în zig-zag și organizate în grupaje care sunt dispuse în direcții diverse.


Versatilitatea modelului de anvelopă FALKEN EUROWINTER HS01 este completată de faptul că este propusă în numeroase versiuni pentru autoturisme și SUV-uri. De exemplu, pot fi selectate din configuratorul JANTA.RO pentru modele precum Audi A3, A4 și Q5, sau BMW Seria 3, Seria 5, X3, X5, Mercedes-Benz GLC, Renault Megane, SKODA Octavia, Volkswagen Golf VIII și Passat etc.

NEXEN este o altă marcă din portofoliul configuratorului JANTA.RO care se încadrează în segmentul de prețuri medii și impresionează prin tehnologiile avansate. Standardele NEXEN evoluează în ritm rapid. De exemplu, producătorul de anvelope a implementat de curând o metodologie bazată pe inteligență artificială, cu ajutorul căreia măsoară și analizează zgomotul produs de anvelope. Această tehnologie a fost dezvoltată în colaborare cu grupul de constructori auto format din Hyundai și Kia, bucurându-se și de implicarea universității Inha din Coreea de Sud. Într-o cameră anecoică, unde izolarea fonică este ideală, NEXEN a montat o multitudine de microfoane și senzori pentru captarea sunetelor produse de anvelope. Aceste informații sunt procesate cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru optimizarea constantă a anvelopelor.

(Foto: Laboratorul NEXEN pentru analizarea zgomotului de rulare)



Înaintea acestei tehnologii avangardiste de optimizare a zgomotului de rulare, NEXEN a implementat și un sistem avansat care ajută la prefigurarea modurilor în care coeficientul aerodinamic al anvelopelor poate fi îmbunătățit. Astfel, este optimizat și consumul de combustibil, fiindcă designul anvelopelor reduce frecarea cu aerul în timpul rulării.

Cu asemenea bază științifică, anvelopele NEXEN și-au câștigat o reputație confirmată de faptul că sunt alese ca echipare originală inclusiv de constructorii premium precum Porsche. În acest caz, constructorul german a optat să echipeze în serie modelele Panamera cu anvelope de vară de performanță înaltă NEXEN N'FERA Sport. Acest model de anvelopă este regăsit ca echipare originală și pentru Audi A3, Volkswagen Golf VIII, Seat Leon.


La fel de apreciate sunt și anvelopele de iarnă NEXEN, după cum putem vedea în cazul modelelor WINGUARD Sport 2, care au fost alese în 2020 ca echipare de serie pentru noile generații Audi A3 și Volkswagen Golf. Dar NEXEN WINGUARD Sport 2 pot echipa și o varietate de alte modele, printre care se numără BMW Seria 5, BMW X3, Mercedes-Benz GLE, Toyota RAV4, Volvo XC60 etc. Așadar, NEXEN WINGUARD Sport 2 sunt propuse în variante pentru autoturisme și SUV-uri, având un design versatil proiectat pentru aderență și control pe carosabil ud și acoperit cu zăpadă și gheață. În acest scop, banda de rulare include caneluri principale dispuse în V pentru dispersarea rapidă a apei. Iar blocurile și fantele adânci aranjate în zig-zag ajută ca banda de rulare a anvelopei să agațe cât mai bine zăpada și gheața. Nu lipsesc fantele de siping decupate în zig-zag și orientate în direcții diverse, pentru a asigura o aderență sporită pe zăpadă.



KUMHO se înscrie la rândul său în categoria producătorilor de anvelope apreciate la nivel mondial pentru calitate și performanțe înalte, raportate la o strategie de prețuri medii. Iar inteligența artificială este și în cazul său o resursă care susține dezvoltarea tehnologică accelerată. Anul acesta KUMHO a anunțat că va digitaliza procesul său de proiectare folosind o tehnologie de inteligență artificială concepută în colaborare cu Hyosung Information Systems. Această putere de procesare va permite specialiștilor KUMHO să creeze un așa zis "geamăn virtual" pentru fiecare model de anvelopă. Tehnologia de inteligență virtuală va simula și va anticipa atât proprietăților materialelor folosite pentru producerea anvelopelor, cât și performanțele pe care acestea le vor oferi. KUMHO estimează că sistemul de simulare virtuală a compușilor va putea reduce chiar și cu 50% timpul necesar pentru dezvoltarea mixului de materiale din care sunt produse anvelopele.


Toate acestea vin să completeze standardele avangardiste de proiectare și design ale gamei actuale de anvelope KUMHO. Și observăm în mod clar nivelul sofisticat și versatil al designului în cazul anvelopelor de iarnă, care trebuie să păstreze performanțele în ciuda temperaturilor foarte coborâte și a carosabilului cu aderență compromisă de apă, zăpadă și gheață.



Exemple sunt anvelopele de iarnă KUMHO WinterCRAFT WP71 pentru autoturisme de clasă medie, sport și premium, și KUMHO WinterCRAFT WP51, pentru automobile de clasă compactă și medie. Acestea beneficiază de cele mai noi tehnologii pentru mixul de compuși, așa cum este silica folosită pentru WP51. Compoziția anvelopelor asigură și distanțe de frânare cât mai scurte în condiții de iarnă. De asemenea, designul anvelopelor KUMHO WinterCRAFT WP71 și KUMHO WinterCRAFT WP51 integrează numeroase fante de siping cu design 3D variat, care sunt dispuse în direcție multiple. Acestea contribuie la o tracțiune cât mai bună pe zăpadă și gheață. Iar apa de pe carosabil este dispersată eficient cu ajutorul canelurilor principale orientate în V.



În configuratorul JANTA.RO pot fi selectate anvelopele KUMHO WinterCRAFT WP71 cu specificații pentru o varietate de modele, precum Audi A4, BMW Seria 5. Iar KUMHO WinterCRAFT WP51 are specificații compatibile cu automobile precum BMW Seria 3, Ford Focus, Volkswagen Passat, Volkswagen Golf VIII, SKODA Octavia, Toyota Corolla etc..


JANTA.RO PERMITE GĂSIREA ANVELOPELOR COMPATIBILE PENTRU FIECARE AUTOTURISM, ÎN FUNCȚIE DE BUGETUL CLIENȚILOR


Indiferent de bugetul de care dispun clienții, JANTA.RO oferă jante și anvelope pentru automobilele din generația actuală, dar și pentru cele produse în anii '80, '90 și după 2000. Sunt disponibile gamele producătorilor de anvelope PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial, BARUM, HANKOOK, BFGoodrich, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN.


Cu doar câteva click-uri utilizatorii JANTA.RO pot găsi anvelopele omologate și 100% compatibile cu fiecare tip de automobil. Trebuie selectate marca, modelul, anul de fabricație și motorizarea. Și există și opțiunea filtrării care ține cont de existența sistemelor de măsurare a presiunii în anvelope. Iar apoi JANTA.RO afișează doar produsele cu specificații potrivite pentru autoturismul specificat. Cauciucurile sunt sortate în categorii pentru vară, iarnă sau all season. Iar la fiecare produs sunt prezentate detaliile tehnice, prețul, data de livrare dar și noua etichetă care de la 1 Mai 2021 însoțește obligatoriu toate anvelopele comercializate în Uniunea Europeană.


Eticheta UE este foarte utilă, deoarece pe ea sunt înscrise clasele de performanță asigurate de fiecare anvelopă. Sunt înscrise clasele pentru eficiența energetică (reprezintă rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil), aderența pe carosabil ud și zgomotul de rulare (exprimat în decibeli). Clasa A desemnează cel mai înalt nivel de performanță, iar cotațiile fiecărui model de anvelopă diferă în funcție de automobilul pe care îl echipează. De aceea, eticheta UE este esențială pentru a informa clienții despre performanțele la care se pot aștepta de la anvelope. Iar importanța ei este cu atât mai mare pentru anvelopele create special pentru sezonul de iarnă. În cazul acestora eticheta include simboluri specifice precum 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake) care confirmă că anvelopa este certificată pentru tracțiune și siguranță în condiții de zăpadă și gheață. Totodată, anvelopa de iarnă poartă simbolul M+S, care atestă performanțele pe noroi și zăpadă. De altfel, pe baza simbolurilor de tip M+S sunt recunoscute anvelopele de iarnă de către legislația din România. Iar în țara noastră, conform Ordonanței de Urgență nr. 5/2011, este obligatoriu ca automobilele să fie echipate cu anvelope de iarnă când se circulă pe carosabil cu zăpadă, gheață și polei, fără a se delimita un interval din an, sau o dată de la care trebuie schimbate roțile.


LIVRARE RAPIDĂ LA DOMICILIU SAU LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE ASIGURĂ MONTAREA SPECIALIZATĂ


Clienții JANTA.RO beneficiază nu doar de o găsire rapidă a anvelopelor și jantelor de calitate, ci și de servicii flexibile, care eficientizează timpul de livrare și costurile de montare. În acest scop, JANTA.RO lucrează cu un stoc local de peste 100.000 de anvelope și 10.000 de jante tocmai pentru a onora prompt comenzile plasate prin intermediul configuratorului virtual. Mai exact, produsele sunt livrate oriunde în țară în 1-2 zile lucrătoare, dacă se află în stocul local. Iar dacă produsele sosesc din stocul aflat în Germania, atunci transportul poate dura cel mult 7 zile lucrătoare.


De asemenea, serviciile de livrare au fost concepute de JANTA.RO tocmai pentru a-i scuti pe clienții săi de drumuri și costuri suplimentare sau neprevăzute. Clienții pot opta ca anvelopele și jantele să le fie livrate la domiciliu sau la o adresă pe care o indică. În acest caz, dacă se achiziționează seturi de roți, acestea sunt livrate cu anvelopele deja montate pe jante. Iar roțile sunt și echilibrate înainte de a ajunge la client.


Cei care achiziționează produse din configuratorul virtual și fac plata cu cardul pot alege ca acestea să fie livrate direct la un service partener JANTA.RO, unde are loc montarea specializată a roților. Rețeaua națională JANTA.RO se extinde constant, iar în prezent cuprinde 134 de service-uri, aflate în toate regiunile României. Din harta interactivă a site-ului JANTA.RO clienții pot selecta service-ul preferat, sau care se află cel mai aproape. Totodată, la momentul plasării comenzii, clienții bifează în calendarul din site două opțiuni pentru ziua și ora când preferă să facă vizita la service pentru montarea roților. Ulterior sunt contactați de un reprezentant al service-ului pentru finalizarea programării.


17 views0 comments

Comments


bottom of page