top of page

JANTA.RO oferă seturi de roți premium de iarnă, cu jante AEZ și anvelope Pirelli, Michelin, Continen

Updated: Feb 7, 2022


Venirea sezonului rece impune montarea anvelopelor de iarnă. Însă nu înseamnă că trebuie să renunțăm neapărat la jantele de vară, în favoarea unor roți de iarnă cu jante de oțel care au aspect neatractiv, utilitar. Gama producătorului AEZ include modele de jante din aliaj ușor cu cu design și finisaje sofisticate, care beneficiază de tehnologii de vopsire rezistente la uzura sporită din timpul iernii. Toate acestea sunt disponibile în configuratorul JANTA.RO, unde pot fi selectate și împreună cu anvelope premium, precum cele ale mărcilor PIRELLI, MICHELIN, CONTINENTAL sau BRIDGESTONE.


Configurator virtual de jante

Pentru automobilele premium și de performanță înaltă, JANTA.RO recomandă gama de jante AEZ. Această marcă face parte din Grupul ALCAR, care este liderul segmentului aftermarket în rândul producătorilor de jante din aliaj ușor și oțel. AEZ a devenit un etalon în piața jantelor din aliaj ușor, dedicându-se celor mai avangardiste standarde de proiectare și producție. Iar acest statut este reflectat de faptul că AEZ a pus un accent aparte pe dezvoltarea jantelor cu design și standarde specifice pentru mărcile premium germane Audi, BMW, Mercedes. Dar gama sa de produse evoluează constant și include jante cu caracteristici optime pentru SUV-uri și modele electrice.


Calitatea tipică „Made in Germany“ a jantelor AEZ este confirmată de certificările TÜV Austria și TÜV Germania, care sunt obținute după testări riguroase. Pentru a primi certificarea TÜV, toate jantele AEZ sunt supuse mai întâi la peste 200.000 de teste de sarcină și trec prin sesiuni de testare a rezistenței la uzură. Dintre acestea nu lipsește simularea coliziunii cu marginea unei borduri.


Jante aliaj AEZ


TEHNOLOGIA DE VOPSIRE SCR A JANTELOR AEZ CONCEPUTĂ PENTRU A PROTEJA CONTRA UZURII, INCLUSIV ÎN SEZONUL DE IARNĂ


Testele minuțioase pentru certificarea TÜV sunt completate de tehnologia de vopsire care protejează jantele AEZ față de uzura necruțătoare din sezonul de iarnă. Tehnologia utilizată de AEZ este dezvoltată de Grupul ALCAR și se numește SRC (Salt & Sun Resistant Coating).

Aceasta presupune aplicarea pe janta de aluminiu a unor straturi de protecție multiple, cu proprietăți diverse. Primul strat este așa zisa vopsea ultra dură, care se aplică sub formă de pudră printr-un proces electrostatic. Următorul pas este coacerea jantei timp de 45 de minute, la temperatura de 210 grade Celsius. Al doilea strat este cel de vopsea umedă, care necesită la rândul său un interval de coacere. Acesta durează 40 de minute și supune janta la temperaturi de 180 de grade Celsius. La final se aplică un strat de lac premium, care oferă acel luciu impecabil ce dă un plus de rafinament jantei. Însă acest lac transparent nu are doar rol estetic, el având o compoziție rezistentă la zgârieturi.


Vopsea jante aliaj

Marca AEZ subliniază că toate vopselele folosite pentru jantele sale sunt testate de laboratoare externe. Acestea verifică rezistența vopselei la coroziune, în concordanță cu regulamentul european ECE-R124 pentru certificarea jantelor folosite de autoturisme.


Testele independente confirmă calitatea tehnologiei de vopsire SRC, pe care Grupul ALCAR o dezvoltă folosind metode de testare capabile să reproducă uzura din condițiile reale. În acest scop se folosesc un tun de zăpadă de 120 kg, o mașină de deszăpezit cu sare și un bloc de gheață de 20 kg. Mai mult de atât, jantele sunt supuse la testul CASS (Copper Accelerated Acetic Acid Salt Spray), care asigură că vopseaua de pe jante nu se va coji chiar și când este afectată de un șoc mecanic. Concret, o porțiune a jantei este zgâriată iar apoi se suflă peste ea cu presiunea foarte mare cantități de sare, acid acetic, clorură de cupru, dar și fragmente de piatră. Pentru a se dovedi calitatea vopsirii pe termen îndelungat, acest test durează 300 de ore. Iar în tot acest timp vopseaua nu trebuie să se desprindă de jantă. Un al doilea test arată dacă sarea poate cauza desprinderea vopselei. Pe suprafața jantei se zgârie 6 linii paralele, care sunt apoi traversate perpendicular de alte 6 zgârieturi. Zona zgâriată este revopsită, iar după testul de rezistență la sare janta nu trebuie să se cojească.


JANTELE AEZ OFERĂ DESIGN PREMIUM ȘI SUSȚIN PERFORMANȚELE DINAMICE PENTRU O VARIETATE DE AUTOMOBILE


Marca AEZ se distinge atât prin calitatea de fabricație a gamei sale de jante, cât și prin designul avangardist și complex. Sunt atribute care le fac alegeri preferate de posesorii automobilelor premium, fiindcă adaugă prestanță și susțin totodată performanțele dinamice.

De altfel, jantele AEZ au certificări care atestă că specificațiile lor respectă cerințele producătorului de automobile de serie și nu necesită înregistrare suplimentară în documentele mașinii. Este vorba despre certificările ECE (Economic Commission for Europe) și VTA (Vehicle Type Approval).


Jante aliaj AEZ Leipzig

Un segment aparte din gama AEZ îl reprezintă jantele care au și specificații pentru SUV-uri. Acestea combină dimensiunile impozante și rezistența la sarcini înalte, cu o greutate optimizată de aliajul din aluminiu. Exemple sunt modelele de jante AEZ Leipzig și AEZ Panama. Acestea suportă sarcini individuale de 1.045 kg, respectiv 1.025 de kilograme.


Jantele AEZ Leipzig sunt disponibile cu dimensiuni de la 20 la 22 de inch și au variante Dark (bicolore) și Black (complet negre, cu finisare glossy). Sunt însoțite de certificare ECE (Economic Commission for Europe) pentru modele precum BMW X5 și X6, Porsche Cayenne sau Range Rover și Range Rover Sport. Iar pentru Audi Q8, modelul electric Audi e-tron sau SUV-uri ale altor mărci beneficiază de certificare VTA (Vehicle Type Approval).


AEZ Panama sunt propuse cu dimensiuni de la 19 la 21 de inch, în versiuni cromatice Dark și High Gloss. Sunt certificate ECE pentru modele precum Porsche Cayenne, Porsche Macan, Mercedes-Benz GLE Coupé, BMW X3 și X6. Dar au specificații compatibile și cu Audi Q7, Volkswagen Touareg, dar și cu modelele Land Rover Defender, Discovery, Discovery Sport, Evoque.


Jante aliaj AEZ Panama

În mod deosebit pentru a se asorta cu designul modelelor Audi și Volkswagen au fost proiectate jantele AEZ Aruba. Au un look modern, care inspiră viteză și perfecțiune, prin liniile ferme. Alternativele de finisare sunt grafit mat sau combinație de finisare glossy și mată, ceea ce le evidențiază look-ul avangardist. AEZ Aruba sunt oferite în dimensiuni de la 18 la 21 de inch, suportă sarcini de până la 800 kg și sunt potrivite pentru modele începând cu clasa medie. Astfel, au certificare ECE pentru modelele Audi de la A4, până la vârful de gamă A8. Iar în cazul Volkswagen sunt oferite cu certificare VTA pentru Passat, Tiguan etc.



Jante aliaj AEZ Aruba

O jantă care etalează cel mai sofisticat proces de producție este modelul AEZ Steam.forged. Aceasta este produsă cu tehnologia de forjare combinată cu cea de Flow Forming. Forjarea înseamnă presarea unei bucăți de aluminul între două matrițe, ceea ce face materialul mai dens și mai puțin poros. Asta face preforma jantei mai robustă decât cea a unei jante fabricată prin turnarea aluminiului într-o matriță. Apoi, preforma este rulată în forma circulară prin procesul de Flow Forming, care se desfășoară la 350 de grade Celsius. Urmează etapa de modelare și finisare CNC (Computer Numerical Control), care este controlată de un computer. Mulțumită acestor tehnologii, precum și compoziției din aluminiu, jantele AEZ Steam.forged sunt cu 30% mai ușoare decât jantele similare produse prin turnare.


Jantele AEZ Steam.forged sunt propuse cu aprobare ECE pentru modele Tesla. Mai exact, sunt oferite variante cu dimensiuni diferite față/spate, de 8,5x21 inch și 9x21 inch pentru Tesla Model S și 9x22 inch cu 10x22 inch pentru Tesla Model X.


Jante aliaj AEZ Steam.forged

De asemenea, este disponibil modelul standard AEZ Steam, din aliaj ușor, cu același design ca și varianta forjată. În acest caz, jantele AEZ Steam au dimensiuni de la 18 la 21 de inch și sunt pretabile pentru modelele majorității constuctorilor auto, de la Alfa Romeo la Volvo.



Pentru posesorii de automobile premium care preferă un mix între stilul sport clasic și cel modern, există opțiunea AEZ Crest. Aceste jante sunt oferite în variante argintii glossy sau negru mat, cu margini argintii șlefuite. Au dimensiuni cuprinse între 17 și 20 de inch și pot fi alese atât pentru sedanuri de lux cum ar fi Mercedes-Benz Clasa S, cât și pentru SUV-uri ca Mercedes-Benz GLC Coupé.


Jante aliaj AEZ Crest

Un model de jantă cu specificații foarte versatile este AEZ Kaiman, propus cu dimensiuni de la 17 la 20 de inch și variante cromatice argintiu glossy sau dark. Aceste jante din aliaj ușor au certificare ECE pentru modele de clasă medie sau mare precum BMW Seriile 3,4 și 5, Audi A4 și A6, Skoda Superb, Volkswagen Passat, Opel Insignia etc.. Pentru modelele BMW Seria 3 și BMW Seria 5 pot fi alese și jante mai late la puntea spate decât cele pentru roțile de la puntea față.


Jante aliaj AEZ Kaiman

Dimensiunile versatile definesc și jantele AEZ Tioga, disponibile cu specificații de la 17 la 19 de inch. Au finisări cu cromatică stil titan sau grafit, care sunt rezistente la toate cele patru anotimpuri, mulțumită vopsirii SRC. Și sunt compatibile cu modele compacte, medii sau mari, precum Audi A3, A4, A6 și Audi Q3, BMW Seria 3 și Seria 5, Volkswagen Golf și Tiguan, Seat Tarraco, Seat Leon, Seat Ateca, Skoda Karoq.


Jante aliaj AEZ Tioga

Nu în cele din urmă gama cuprinde jantele AEZ North, concepute în mod special pentru modelele Volvo, precum XC60, XC40, V90 Cross Country, V60, V40, S90 și S60. Jantele din aliaj ușor AEZ North pot fi alese cu finisare argintie glossy sau dark și au certificare ECE pentru variantele de 18 inch și VTA pentru cele până la 21 de inch.


Jante aliaj AEZ North

CONFIGURATORUL JANTA.RO PERMITE GĂSIREA RAPIDĂ A JANTELOR ȘI ANVELOPELOR COMPATIBILE PENTRU FIECARE MODEL DE AUTOMOBIL


Portofoliul JANTA.RO include jante și anvelope de la producători de talie mondială. Astfel, indiferent de bugetul de care dispun, clienții JANTA.RO pot configura roți de calitate înaltă. Gamele producătorilor de jante AEZ, DOTZ, DEZENT, ALCAR și ENZO sunt completate de spectrul vast de anvelope ale mărcilor PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, HANKOOK, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial, BARUM, BFGoodrich, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN.



Cu doar câteva click-uri, utilizatorii configuratorului JANTA.RO pot găsi și achiziționa jantele și anvelopele omologate și 100% compatibile cu propriul automobil. Trebuie doar selectate marca, modelul, anul de producție și motorizarea, iar JANTA.RO afișează doar produsele potrivite cu automobilul specificat. JANTA.RO este și cel mai complex configurator virtual din România, astfel că ilustrează 3D fiecare automobil și model de jantă ales. Utilizatorii pot selecta și culoarea caroseriei și interiorului, gradul de transparență al geamurilor și chiar și înălțimea gărzii la sol. Toate aceste opțiuni permit clienților să vadă cum va arăta mașina în realitate cu fiecare model de jante.



Găsirea anvelopelor este la fel de ușoară, filtrele JANTA.RO afișând doar cauciucurile cu specificații potrivite pentru automobilul și jantele selectate. Anvelopele sunt împărțite în funcție de sezon (vară, iarnă și all season), iar fiecare produs este însoțit de detalii tehnice, preț și data de livrare. În plus, pentru fiecare model de anvelopă este afișată noua etichetă care însoțește obligatoriu cauciucurile comercializate în Uniunea Europeană, începând de la 1 mai 2021. Pe această etichetă sunt cotate cu clase de performanță eficiența energetică (rezistența la rulare care influențează consumul de combustibil), aderența pe carosabil ud și zgomotul de rulare (exprimat în decibeli). Clasa A indică cel mai avansat nivel de performanță. Iar versatilitatea anvelopelor în funcție de sezon este prezentată pe eticheta UE cu diverse simboluri. Anvelopele certificate pentru tracțiune pe zăpadă și gheață poartă simbolul 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake). Iar simbolul M+S atestă performanțele pe noroi și zăpadă.


Mulțumită acestor informații utile, utilizatorii configuratorului JANTA.RO știu cu exactitate ce performanțe oferă anvelopele pentru fiecare model de automobil. Astfel, pot alege cele mai performante anvelope în funcție de propriul buget.




JANTA.RO RECOMANDĂ ANVELOPE DE PERFORMANȚĂ ÎNALTĂ PENTRU A COMPLETA SETURILE DE ROȚI PREMIUM CU JANTE AEZ


Pentru obținerea celui mai înalt nivel de performanță, este esențial ca automobilele premium și cu abilități dinamice avansate să fie configurate cu seturi de roți care favorizează aceste standarde. De aceea, pentru automobile cu jante premium AEZ sunt recomandate anvelope care oferă performanțe și calitate pe măsură, precum cele ale unor mărci de elită cum sunt PIRELLI, MICHELIN, CONTINENTAL și BRIDGESTONE.


Anvelopele produse de aceste mărci se impun prin tehnologiile avansate, menite să răspundă cât mai bine la condițiile din fiecare anotimp, sau la solicitări dinamice intense. PIRELLI, MICHELIN, CONTINENTAL și BRIDGESTONE au în comun tehnologii avangardiste de studiere și adaptare la nivel molecular a compoziției care dictează proprietățile anvelopelor. Astfel se îmbunătățesc constant mixurile de elastomeri specifici, silica și cauciuc natural, de care depind aderența, comportamentul dinamic, rezistența la rulare, reducerea consumului de combustibil, creșterea rezistenței la uzură, nivelul zgomotului de rulare. De exemplu, BRIDGESTONE a dezvoltat tehnologia NanoPro-tech™, prin care perfecționează nu doar compoziția cu un procent mare de silica, ci și metoda de mixare care optimizează distribuirea uniformă de silica. Beneficiile sunt un consum de combustibil mai eficient și aderență mai bună pe zăpadă. Această tehnologie poate fi întâlnită la anvelopele de iarnă BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO.


Un rol la fel de important îl are și designul benzii de rulare. Acesta integrează o varietate de fante care sunt asimetrice, au adâncimi diferite și pot fi chiar și adaptive în funcție de nivelul de uzură al anvelopei. De exemplu, anvelope ale producătorilor precum MICHELIN și PIRELLI au fante de siping menite să evacueze apa și să sporească aderența, a căror dimensiuni cresc odată cu tocirea cauciucului. Drept urmare, anvelopa nu își pierde din performanță, în ciuda utilizării îndelungate. În cazul tehnologiei Michelin EverGrip banda de rulare are profil evolutiv, ceea ce înseamnă că fantele care evacuează apa apar și se lărgesc pe măsură ce anvelopa se tocește. La anvelopele PIRELLI, precum Cinturato Winter 2, fantele de siping se lungesc pe măsură ce anvelopa se uzează.


La rândul său CONTINENTAL integrează atât design adaptiv, cât și tehnologia BlackChili care apelează la cele mai noi tehnologii în dezvoltarea elastomerilor. Iar, la fel ca și ceilalți producători premium, CONTINENTAL oferă și o varietate de anvelope cu tehnologia ContiSeal™, menită să astupe automat punctele de perforare a cauciucurilor. În acest mod se poate continua rularea în condiții de siguranță, fără a fi nevoie să apelezi la servicii de asistență rutieră. Anvelopele cu tehnologie ContiSeal™ au în interior un strat vâscos care poate astupa perforări cu diametru de până la 5 mm.


Nu în cele din urmă, anvelopele premium se disting și prin soluții de sporire a confortului prin reducerea zgomotului de rulare. De exemplu, anvelopele cu tehnologie CONTINENTAL ContiSilent™ au pe interiorul benzii de rulare un strat consistent de material cu proprietăți de antifonare.


LIVRARE LA DOMICILIU SAU DIRECT LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE FACE MONTAREA SPECIALIZATĂ


JANTA.RO eficientizează timpii de livrare și costurile suportate de clienți, dispunând de un stoc local de peste 10.000 de jante și 100.000 de anvelope. Așadar, livrarea produselor durează doar 1-2 zile lucrătoare, dacă se află în stocul local. În cazul în care produsele se află în stocul din Germania, transportul durează până la 7 zile lucrătoare. Clienții JANTA.RO beneficiază și de serviciile de livrare la domiciliul sau la o adresă pe care o indică. Dar, pot opta ca anvelopele, jantele sau seturile complete de roți să fie livrare direct la unul dintre service-urile partenere JANTA.RO. Clienții pot alege din harta configuratorul virtual unul dintre cele 134 de service-uri partenere JANTA.RO. Rețeaua de service-uri acoperă toate regiunile României și asigură servicii specializate de montare. Iar clienții indică în calendarul configuratorului și două opțiuni pentru ziua și ora la care preferă să facă vizita în service. Eficientizarea costurilor în favoarea clienților JANTA.RO se datorează și faptului că dacă se comandă seturi de roți complete, acestea sunt livrare cu anvelopele deja montate pe jante. De asemenea, roțile sunt echilibrate înainte de a fi livrate, ceea ce scutește costuri și drumuri suplimentare în service.



31 views0 comments

Comments


bottom of page