top of page

Lista de verificare pentru inspectie anvelopelor

Updated: Feb 7, 2022


Inspectia anvelopelor

Anvelopele sunt una dintre cele mai importante echipamente de siguranta de pe vehiculul tau si asigurarea sigurantei masinii tale ar trebui sa fie una dintre responsabilitatile principale ca sofer. Si, daca ati cumparat recent un nou set de anvelope, atunci acetea pot repreznta si o investitia semnificativa din punct de vedere financiar.


La fel ca si cum ai avea grija de o masina noua, pentru a te asigura ca profiti la maximum de anvelope si pentru a-ti justifica investitia, trebuie sa ai grija de ele. Desi s-ar putea sa nu para foarte important, ingrijirea anvelopelor iti poate oferi liste ca sunt intretinute si sigure si iti pot prelungi investitia asigurandu-te ca sunt in stare buna de functionare. In timp ce fiecare anvelopa vine cu propriile promisiuni si garantie, daca va dedicati timp pentru ingrijirea lor, veti avea beneficii pe termen lung.


Lista de verificare pentru inspectie


Pentru a va ajuta sa va asigurati siguranta si pentru a prelungi durata de viata a anvelopelor, am creat aceasta lista de verificare pentru a va ajuta sa vedeti starea anvelopelor. Elementele care trebuie analizate in timpul inspectiilor anvelopelor includ verificarea adancimii benzii de rulare, verificarea presiunii sinvelopei si consemnarea semnelor vizibile de deteriorare, cum ar fi umflaturile anvelopelor sau deteriorarea peretelui lateral. De asemenea, este util sa intelegeti ce inseamna numerele si literele de pe peretele lateral, deoarece acest lucru va poate oferi o multime de informatii despre anvelope.


Mai jos prezentam cateva sfaturi de baza pentru inspectia anvelopelor, pentru a afla cum sa inspectati anvelopele de uzura, ce semne sunt usor de urmarit, pentru a va asigura ca profitati la maximum de anvelopele de pe masina.


Adancimea benzii de rulare a anvelopei


Un element principal pe lista de verificare a anvelopelor este verificarea andancimii benzii de rulare a acestora. Puteti face acest lucru cu un dispozitiv de masurare a anvelopei sau pur si simplu utilizati o moneda.Daca moneda este vizibila aproape in totatitate atunci bana de rulare este uzata si este timpul sa va ganditi sa cumparati un set nou de anvelope. In general, orice banda de rulare a anvelopelor de minim 1.6 mm trebuie inlocuita.


Presiunea in anvelope


Este bine sa intelegeti ce sa cautati atunci cand va inspectati vizual anvelopele, lucru care trebuie facut frecvent. Daca va uitati la anvelope si observati o umflatura a anvelopei sau deteriorarea peretelui lateral al anvelopei, nu ignorati aceste semne. Acest tip de deteriorare poate avea ca si cauza o mica intepatura a anvelopei rezultata in urma deplasarii peste o bordura sau a unei suprafete mai dure. Acest tip de pagube ar trebuie vazut de un mecanic auto specializat. Daca lasati nerezolvate probleme precum umflaturi si zgarieturi majore, s-ar utea sa va aflati intr-o situatie nesigura sau sa aveti nevoie sa cumparati o anvelopa noua.


Pentru a fi mereu in siguranta, verificati cu regularitate daca anvelopele sunt in perfecta stare de functionare.


Gasiti anvelope pentru orice model de masina si pentru toate dimensiunile pe www.janta.ro. Folositi configuratorul virtual de anvelope pentru a vedea ce dimensiuni de anvelope sunt omologate pentru masina dumneavoastra.

42 views0 comments

Comentarios


bottom of page