top of page

Michelin Pilot Sport EV Range

Updated: Feb 7, 2022


Michelin Pilot Sport EV Range


lansat la 1 aprilie 2021, gama Michelin Pilot Sport EV este prima anvelopa Michelin care a fost proiectata pentru a satisface cerintele specifice de manevrare si autonomie ale vehiculelor sportive electrice.


Anvelopa de vara Michelin Pilot Sport EV Range a fost dezvoltata pentru masinile electrice, de la hatchback-uri de inalta performanta, berline, pana la SUV-uri si 4x4. Fiind un partener fondator al Formulei E, Michelin a propus o solutie eficienta pentru masinile lor sportive electrice de campionat, dar cu similitudini cu conceputl de anvelope rutiere. Produs pentru a concura eficient in orice conditii meteo, Pilot Sport se potriveste cu normele actuale pentru autoturisme datorita dimensiunii sale de 18 inci.


Tehnologie Pilot Sport EV Range


In ultimii 6 ani de sezoane de Formula E, cele mai noi anvelope Michelin au beneficiat de toata experienta si progresul colectat de-a lungul timpului. Gama Pilot Sport EV nu face exceptie. Incorporand tehnologia ElectricGrip Compound, gama Pilot Sport EV prezinta un compus dur in centrul benzii de rulare pentru a se asigura ca vehicului are aderenta necesara pentru a face fata caracteristicilor unei masini sport electrice.


Flancurile din gama Pilot Sport EV sunt proiectate cu acelasi model de rulare si marcaje ale anvelopei Michelin Formula E. Acest lucru permite automobilelor sportive electrice sa aiba acelasi nivel de performanta ca si anvelopele Michelon Formula E utilizate in fiecare sezon.


Caracteristici si beneficii:


-anvelopa de inalta performanta dedicata sezonului de vara pentru vehicule electrice,

-manevrare sigura, chiar si la viteza mare,

-aderenta buna pe teren umed pentru performante sigure,

-ajuta mediul fara a sacrifica performantele la volan,

-autonomie marita pentru baterie,

-reduce zgomotul pentru o calatorie mai silentioasa.


O anvelopa eco responzabila


Deoarece Michelin s-a angajat sa fie complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon si sa reduca toate emisiile de CO2 cauzate de productie si transport pana la punctul sau de vanzare pana in 2050, anvelopele din gama Pilot Sport EV nu numai ca indeplinesc cerintele unei masini sport electrice. Anvelopa atinge, de asemenea, neutralitatea carbonului pe tot parcursul vietii sale. Acest proces se realizeaza prin finantarea proiectelor care vizeza compensarea si absorbtia emisiilor de CO2, cum ar fi fondul de carbon Livelihoods. Acest proces va fi utilizat pana cand Michelin va putea elimina in totalitate emisiile de CO2 din productia lor.


Michelin va lansa anvelopele intr-o gama de dimensiuni pe tot parcursul anului 2021, variind de la jante de 18-22 innci. Disponibil intr-un total de 16 dimensiuni.


Comments


bottom of page