top of page

Procesul de fabricatie a anvelopelor Nexen

Updated: Feb 7, 2022


Anvelope Nexen


Este necesar un proces extrem de sofisticat pentru realizarea unei singure anvelope Nexen, care sufera mai multe faze pana la depozitare.


Pasul 1 Procesul de amestecare


Procesul de amestecare implica adaugarea si amestecarea diferitelor substante chimice la cauciucul brut in functie de caracteristicile si utilizarea fiecarei anvelope. Foi de cauciuc sunt create prin adaugarea de plasticitate cauciucului, astfel incat forma sa nu se schimbe usor.


Pasul 2 Procesul de extrudare


Odata ce foile de cauciuc sunt realizate in functie de caracteristicile fiecarei parti a anvelopei prin "Procesul de amestecare", cauciucul este apoi modelat intr-o anumita latime si grosime regulata prin procesul de extrudare. Aici benzile de rulare (suprafata exterioara a anvelopei) si peretii laterali (partile laterale ale anvelopei) sunt create, ceea ce reprezinta un proces important pentru o conducere confortabila si placuta.


Pasul 3 Procesul de calandrare


Procesul de calandrare implica aplicarea uniforma si acoperirea subtire a unei anumite grosimi a foilod de cauciuc create in "Procesul de amestecare" pe ambele parti ale cablurilor de otel si ale cablurilor de tesatura. Cauciucul este acoperit in fata si in spate prin impingerea cablurilor de otel si a cablurilor de tesatura prin rolele care se rostogolesc constant. Anvelopele pot suporta greutatea masinii si pot mentine o anumita forma datorita acestui "proces de calandrare" (cabluri).


Pasul 4 Procesul de insirare


"Procesul de insirare" este procesul de acoperire a firelor de otel cu cauciuc de mai multe ori intr-o anumita grosime si de atasare a cauciucului de umplutura aici. Acest proces ajuta la fixarea cauciucului anvelopelor pe roti, servind drept cadru al jantelor si facand astfel anvelopele mai puternice.


Pasul 5 Procesul de construire


Acum se trece la procesul de constructie in care sunt fabricate anvelope verzi cilindrice prin atasarea consecutiva a tuturor componentelor si materialelor utilizate in anvelope la presa de turnare. Acest proces de constructie necesita o mare atentie, deoarece determina calitatea anvelopelor. Anvelopele radiale pe automobile necesita mai intai procesul de atasare a carcasei (cadrul anvelopei situat in interiorul benzii de rulare). Apoi, acestea sunt transferate in presa de turnare secundara pentru a completa anvelopele prin atasarea curelelor si a benzii de rulare.


Pasul 6 Procesul de intarire


Procesul de intarire presupune adaugarea de caldura si presiune in interior si in exterior prin introducerea anvelopelor din cauciuc flexibil intr-o matrita fixa. Sulful si alte substante chimice reactioneaza la cauciuc si creeaza un design unic al anvelopelor Nexen pe banda de rulare si, de asemenea, aplica elasticitate cauciucului. De asemenea, ele furnizeaza orice structura, forma, model exterior si caracteristici mecanie/ chimice dorite.


Pasul 7 Procesul de testare si expediere


Procesul de testare consta in cinci teste detaliate. In primul rand, exista testul vizual care inspecteaza exteriorul si interiorul anvelopei, precum si talonul cu ochiul liber. In al doilea rand, exista testarea anvelopei ca produs unic inainte de asamblarea pe roata si, de semenea, daca distributia greutatii anvelopei este consecventa in directia circumferentiala (directia fasciculului ultrasonic care este vertical fata de arborele principal al dispozitivului cilindric) in stare statica. In al treilea rand, exista testul echilibrului dinamic care masoara uniformitatea greutatii in directie circumferentiala dupa rotatie atunci cand anvelopele sunt ansamblate pe roti si presiunea optima a aerului este introdusa in anvelope. In al patrulea rand, exista testul de uniformitate care testeaza uniformitatea dimensiunii si rigiditatii produsului. In cele din urma, razele X sunt folosite pentru a testa carcasa din interiorul anvelopelor, structura centurilor si amestecarea materiilor straine, dupa care produsele fabricate sunt clasificate si expediate automat.


Gasiti toata gama de anvelope Nexen de vara, iarna si all season accesand site-ul www.janta.ro


110 views0 comments

Comments


bottom of page