top of page

SUMITOMO vrea să elimine nevoia pentru baterii la Senzorii TPMS


Sumitomo Rubber Industries, concernul care deține mărcile Sumitomo și Falken, împreună cu profesorul Hiroshi Tani de la Universitatea Kansai din Japonia, au conceput un sistem de alimentare cu energie electrică a senzorilor TPMS prin aplicarea unor mici generatoare pe interiorul anvelopei care produc curent electric la învârtirea roții.


Soluția este prietenoasă cu mediul, având ca rol principal reducerea nevoii de baterii greu reciclabile necesare funcționării senzorilor TPMS și eliminarea situațiilor în care senzorii TPMS erau schimbați, deși încă funcționali, pentru că rămâneau fără baterie, prelungind astfel durata de viața a acestor componente.


Aceste mini generatoare au și un al doilea rol, de măsurare a micilor variații de dimensiune apărute la rotația anvelopei, prin care se poate calcula amprenta efectivă a anvelopei pe carosabil și gradul de uzură al acesteia.


Tehnologia are potențial enorm, atât ca sursă de alimentare constantă a senzorilor TPMS, dar și ca sursă de informații prețioase, atât pentru producătorii de anvelope sub formă de date despre uzura anvelopelor, cât și pentru șoferi sub formă de noi „senzori” pe mașină.

17 views0 comments

Kommentare


bottom of page