top of page

Testarea a inceput la centrul de testare Nokian Spania

Updated: Feb 7, 2022


Centru de testare anvelope Nokian

Nokian Tyres a inceput testarea in noul centru de testare din Santa Cruz de la Zarza, Spania. Toate cele 10 piste sunt folosite pentru a testa anvelopele in conditii extreme, iar bijuteria Centrului de testare este pista ovala lunga de 7 kilometri.


"Toate centrele noastre de testare sunt investitii in inovatie, iar extinderea activitatilor de testare este un salt important pentru noi. Pistele versatile si echipamentele moderne ale centrului de testare din Spania ne permit sa testam anvelopele pe asfalt umed si uscat, astfel incat ploile abundente sau caldura intensa nu va aduce surprize. Centrul de testare din Spania, combinat cu centrul nostru de testare in conditii de iarna, din Ivalo Laponia, duce capacitatea noastra globala de testare la cel mai inalt nivel posibil", spune Olli Seppala, sef de cercetare si dezvoltare.


Centrul de testare permite companiei sa accelereze ciclurile de dezvoltare a produselor si sa isi consolideze pozitia de producator de anvelope premium.


"Acum ne putem testa anvelopele in propriul centru de testare in toate conditiile pentru care sunt dezvoltate. Acesta este un mare avantaj competitiv pentru noi, mai ales atunci cand avem in vedere produsele dezvoltate atat pentru piata din Europa Centrala, cat si pentru piata din America de Nord", continua Seppala.


Noul centru de testare are deja o porecla: Hakka Ring. Intr-o competitie interna de nume, angajatii Nokian Tyres au sugerat aproximatic 150 de porecle diferile pentru noul centru de testare. Hakka Ring a fost castigatorul, deoarece Hakk si Hakkapelitta sunt marcile de produse cunoscute ale Nokian Tyres, iar cele mai cunoscute piese din lume sunt numite "Ring".


Lucrarile de constructie ale centrului de testare au inceput in 2018. Din cauza COVID19, lucrarile de constructie au fost oprite pentru o scurta perioada, dar au continuat odata cu stabilizarea situatiei si luate masurile de siguranta necesare. Proiectul este o parte importanta a cresterii Nokian Tyres.


"Centre de testare similare sunt rareori construite in lume, iar conditiile de testare de nivel mondial ne sporesc credibilitatea ca producator de anvelope premium." spune Jukka Kasi, SVP Products and Innovations.


In acest moment au fost finalizate toate pistele, o echipa este adunata in jurul centrului de testare si, de asemenea, claridea rotunda din inima centrului de testare, centrul pentru vizitatori, este gata de utilizare.


"Intregul proiect a necesitat o concentrare pe termen lung, precum si o mare pasiuni, aspiratie si profesionalism pentru a transforma un vis in realitate", Kasi lauda echipa Nokian Tyres.


Informatii despre centrul de testare Nokian Tyres Spania:


-locatia din Spania permite testarea pe tot parcursul anului a anvelopelor de vara si de iarna. In zona de 300 de hectare, exista mai multe piste de testare pentru teste pe uscat, umed, precum si ovalul de mare viteza care permite testare la viteza de pana la 300 km/h.

-centrul foloseste mai multe tehnologii ecologice, cum ar fi peste 1000 de panouri solare, recilcarea apei si acoperisuri albe.

-Nokian Tyres este implicata in cercetarea de noi materiale bio in apropierea amplasamentului, pentru a permite productia de anvelope si mai durabile in viitor.

-centrul de testare Spania este a treia unitate de testare. Completeaza reteaua Nokian de testare a anvelopelor, care consta intr-un sit de 700 de hectare in Ivalo, Laponia si un site langa sediul finlandez Nokia.


Anvelopele Nokian sunt disponibile pentru comercializare pe site-ul www.janta.ro

9 views0 comments

Comments


bottom of page