top of page

TyreReviews: cele mai bune anvelope de vară - 205/55R16


Experții britanici au testat cele mai interesante anvelope high performance destinate sezonului cald, cu dimensiunile 205/55R16. Pentru acest test au fost alese cele mai recunoscute și mai avantajoase anvelope premium, quality și economy dedicate traficului urban și mașinilor uzuale, pe care marea majoritate dintre noi le conducem zilnic.


Aceste anvelope de vară, denumite și high performance sau touring, se concentrează pe niveluri bune de confort, zgomot redus, rezistență mică la rulare, niveluri ridicate de siguranță pe uscat și, mai ales, pe carosabil umed.


Alte atuuri importante sunt rezistența excelentă la uzură, aceste anvelope oferind un randament kilometric extins, și prețul accesibil, în special raportat la calitatea excelentă oferită.


Anvelopele premium au ocupat primele 5 poziții ale clasamentului, însă următoarele poziții sunt mult mai interesante, unde s-au remarcat câteva anvelope cu performanțe asemănătoare celor premium, dar la prețuri mult mai atractive:

 

FALKEN a fost câștigătorul detașat al segmentului quality, cu rezultate extrem de echilibrate și performanțe solide la toate probele.

 

KUMHO este în continuare campionul raportului calitate/preț, fiind cea mai bine poziționată anvelopă recomandată, din punct de vedere al prețului în raport cu performanțele oferite.

 

VREDESTEIN a oferit cea mai bună rezistență la acvaplanare dintre toate modelele testate și a ocupat un loc pe podium la probele contratimp pe circuit umed.

 

GT RADIAL a fost surpriza testului, oferind o rulare echilibrată și previzibilă, cu un comportament extrem de precis în viraje.

 


Komentáře


bottom of page